Gouden RadioRing voor Coen & Sander Show (3FM)

Het programma 'De Coen & Sander Show' van Radio 3FM heeft de Gouden RadioRing 2008 gewonnen, een publieksprijs. De ringen zijn de radiobroertjes van de Televisierring, die vanavond wordt uitgereikt. Uit handen van dj Jeroen van Inkel ontvingen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zojuist de prijs in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

"Wij waren de underdog", reageert Coen Swijnenberg. "We vonden het al fantastisch dat we al genomineerd waren. En dan horen we ineens dat wij gewonnen hebben. Fantastisch!" Ruim 34.000 mensen stemden de afgelopen 26 uur voor de Ring.

Het programma was inderdaad de underdog de afgelopen week. De andere twee genomineerden, 'GIEL' en 'Midden In De Nacht Rick' waren afgelopen week uitgebreid in de media te horen. Giel Beelen schakelde spindokter Kay van der Linden in en Rick van Velthuysen kreeg veel aandacht op de weblog GeenStijl. Coen en Sander organiseerden gisteren een open dag tijdens hun uitzending.

Toch ging Giel Beelen niet met lege handen naar huis. Hij won voor het tweede jaar op rij de Zilveren Radioster voor de radioman van het jaar. Voor de prijs waren naast Giel Beelen ook Gerard Ekdom (3FM) en Edwin Evers (Radio 538) genomineerd.

De Zilveren Radioster voor de radiovrouw van het jaar ging naar Sophie Hilbrand. Het Gouden Radio-oortje voor beste radio-evenement ging naar '3FM Serious Request'.