'Verbied eten in het openbaar tijdens ramadan'

Een ruime meerderheid van de moslims in Arabische landen vindt dat het verboden moet worden voor niet-moslims om tijdens de ramadan in het openbaar te eten. Dit is gebleken uit een onderzoek van Maktoob Research in Dubai.

Zeker 62 procent van de moslims wil tijdens de Ramadan geen etende en drinkende niet-moslims zien. Ruim de helft van de ondervraagden vindt dat de restaurants tijdens ramadan overdag gesloten moeten worden, dit uit respect voor de ramadan.

Het onderzoek heeft in augustus, de maand voor de ramadan, plaats gevonden onder 6.128 volwassen moslims verspreid over de hele Arabische wereld. Het doel was om de sociale impact van de ramadan op te tekenen.

Een grote meerderheid, 96 procent, van de ondervraagden zegt zich tijdens de ramadan te houden aan de strenge regels behorende bij de vastenmaand. Tijdens deze maand, die dit jaar in de meeste landen op 1 september begon, mogen moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet eten, drinken en roken. Daarnaast zijn seks, vloeken en kwaadspreken overdag verboden.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.