Kinderbotten gevonden in horrorweeshuis Jersey

De politie heeft in een voormalig weeshuis op het Kanaaleiland Jersey botten van minstens vijf kinderen gevonden. Sinds februari van dit jaar wordt er al onderzoek verricht op het terrein van Haut de la Garenne, zoals het weeshuis heet.

Volgens de politie is het erg lastig om te zeggen of de botten afkomstig zijn van vermoorde kinderen. Een koppeling aan het moordonderzoek is momenteel dan ook niet mogelijk. De politie heeft meer dan honderd verdachten op het oog en er zijn al 97 meldingen van misbruik binnengekomen. Koolstofdatering van de botten moet meer gegevens aan het licht brengen.

De zoektocht begon nadat verschillende mensen melding hadden gemaakt van seksueel misbruik en mishandeling. Voor het eerste feit heeft de politie drie mannen aangehouden. Inmiddels zijn er al meer dan honderd botten en 65 melktanden gevonden. De gevonden botten zijn afkomstig van kinderen in de leeftijd van vier tot elf jaar. Er zouden ook aanwijzingen zijn dat lijken in de zestiger en zeventiger jaren zijn verbrand en verstopt. Verder stuitte de politie op vier ondergrondse kamers, waar ketens en een bad met bloedsporen zijn gevonden. Iemand heeft ooit op een van de muren 'Ik ben vele jaren stout geweest' geschreven.