Tv-klassieker helpt 20.000 leprapatiŽnten

De tv-klassieker Eén Van De Acht kwam vanavond eenmalig weer op de buis. Ditmaal niet met de vroegere presentatrice Mies Bouwman, maar met Henny Huisman. Hij mocht de legendarische woorden 'licht uit, spot aan!' uitspreken.

De tv-makers haalden in de rechtstreekse Nederland 1-show 500.000 euro binnen voor de Leprastichting. De show wilde in totaal genoeg geld ophalen om 10.000 mensen te helpen. Kijkers konden donateur worden of geld storten. Uiteindelijk werd meer dan 500.000 euro gestort, waardoor 20.000 leprapatiënten op weg geholpen kunnen worden door de Leprastichting.

In de jaren '70 bleven tv-kijkers massaal thuis voor het spelletje en de EO stofte het programma af om nieuwe Leprastichting-donateurs binnen te halen. Als vanouds konden gulle gevers bellen met een telefoonpanel van bekende Nederlanders.

De EO omschreef het programma als "een spetterende, eigentijdse live-versie van Eén Van De Acht met een knipoog naar het verleden''. Net als in de jaren '70 deden er vier koppels mee die stuk voor stuk afvielen. In de laatste spelronde werd een kandidaat achter een lopende band gezet waarop telkens prijzen langsrolden. De voorwerpen die de deelnemer na afloop had onthouden mocht hij mee naar huis nemen.