John de Mol wil Brian voor nieuwe Gouden Kooi

John de Mol wil de hulp van Gouden Kooi-deelnemer Brian inschakelen voor de nieuwe editie van het controversiële programma. De bedenker van De Gouden Kooi ziet in hem een coach voor de nieuwe 'miljonairs'. "De komende dagen zal ik daar eens over nadenken", zegt De Mol tegen De Telegraaf.

De Mol onthulde donderdag dat hij de villa in Eemnes in september door nieuwe kandidaten wil laten bewonen. Volgende maand begint de programmamaker met de audities.

Voor winnaar van de spelshow Jaap en zijn medekandidaat Huub ziet De Mol ook meer televisiewerk in het verschiet liggen. Hij zegt met beiden een pilot voor niet nader genoemde programma's te willen opnemen.

De kijkcijfers van het omstreden programma, waarin een groep 'miljonairs' zich 'oneindig gevangen in luxe' weet, schommelden dagelijks rond de 350 duizend en 400 duizend kijkers. De finale trok donderdag ruim anderhalf miljoen nieuwsgierigen, die zagen dat Jaap de Kooi als winnaar verliet.

Tijdens de finale won Jaap het hoogste bedrag dat tot nu toe bij een dergelijk programma is uitgekeerd. Met de ruim 1,3 miljoen euro zegt hij onder meer de 'Terror Jaap-show' te willen maken, een eigen programma op internet. In totaal stemden 2,2 miljoen mensen op de kandidaten. "Dat is net zo veel als bij het eerste seizoen van Idols", zegt De Mol.