Website De Gouden Kooi gaat 'op zwart'

De gebeurtenissen in De Gouden Kooi zijn niet langer te volgen op internet. In afwachting van de halve finale, die donderdagavond wordt uitgezonden op televisie, gaat de website vandaag vanaf 19.00 uur 'op zwart'.

Bezoekers zien vanaf dan niet meer de gebruikelijke live beelden uit de luxueuze villa in Eemnes en ook kunnen ze niet meer de verslagen over de 'miljonairs' lezen in de rubriek Villa Vandaag, omdat RTL5 wil voorkomen dat er vóór donderdag uitlekt wie de villa dinsdagavond moet verlaten. Om dezelfde reden moet deze ex-bewoner tot het moment van de televisieuitzending onderduiken.

De vijf bewoners Brian en zijn vriendin Amanda, Huub en zijn echtgenote Claire en 'terror-Jaap' spelen de halve finale dinsdagavond door elkaar punten te geven. De miljonair met de minste punten moet zijn koffers pakken en de villa verlaten, wat pas in de televisie-uitzending donderdagavond (21.30 uur) op RTL5 is te zien.

Daarna mogen de kijkers tot aan de finale stemmen op hun favoriete miljonair via telefoon of sms. Deze stemmen worden opgeteld bij het aantal punten. De bewoner met de meeste punten en stemmen wint de hoofdprijs van 1 miljoen euro plus duizend euro voor iedere dag die de winnaar in de villa doorbracht.

Bridget Maasland presenteert zowel de halve finale als de finale. "Ik ga de bewoners meedelen hoeveel punten ze elkaar hebben gegeven, maar niet voordat ik een verrassing voor ze heb meegebracht, waar ik nog niks over mag zeggen", zei Maasland vandaag voorafgaand aan de opnames.