Deel bewoners verzorgingshuis na brand niet terug

Zo'n 35 senioren hebben de nacht doorgebracht in een sporthal, nadat ze gisteravond tijdens een brand waren geëvacueerd uit verzorgingshuis Sancta Maria in Zevenbergen (gemeente Moerdijk). Voor 131 andere bejaarden is elders een onderkomen gevonden.

Dat meldde een woordvoerder voor de gemeente maandagochtend. Het was aanvankelijk de bedoeling om alle 166 geëvacueerde bewoners in andere verzorgings- en verpleeghuizen onder te brengen. ''Maar omdat deze 35 mensen al sliepen en waarschijnlijk morgen al kunnen terugkeren naar hun kamer, hebben we ze laten liggen'', aldus de zegsman. De laatste bus met senioren is om 05.00 uur uit de sporthal vertrokken.

De eerste mensen zijn pas rond middernacht vervoerd naar hun nieuwe opvangadres. Omdat specialistisch vervoer nodig was voor het verplaatsen van de senioren, die vaak slecht ter been zijn, verliep de verhuizing traag.

In totaal zijn ''een stuk of tien ambulances en aantal rolstoelbusjes ingezet. We hebben ook een grote rolstoelbus'', aldus een woordvoerder van de gemeente. Waar mogelijk zijn de bejaarden slapend naar hun opvangadres gebracht. In de sporthal waren twee verpleeghuisartsen aanwezig om te waken over de gezondheid van de senioren. Hun diensten zijn niet nodig gebleken. Alle betrokkenen maken het naar omstandigheden goed.
Submitter:  Bron: ANP