Kijkers klagen over excuus voor Kampers

RTL4 kan niet iedereen te vriend houden met de dramaserie Voetbalvrouwen. Waren eerst woonwagenbewoners gekwetst door het beeld dat de serie van hun schetst, nu zijn het de kijkers die zich storen aan de tekstbalk waarmee de zender het stigmatiserende beeld probeert bij te stellen.

In de uitzending van zondag- en maandagavond verscheen tot zes keer toe onderin beeld de tekst 'De vertoonde beelden komen niet overeen met de leefwijze van bewoners in woonwagens'.

Dit leidde tot tientallen klachten van kijkers, zegt een woordvoerster van RTL4 vandaag. ''Kijkers vragen zich af of dit nu nodig is en of we dit in het vervolg bij elke groepering doen.'' Ze zegt dat de tekst de komende uitzendingen, een initiatief van producent Johan Nijenhuis, alleen nog een keer aan het begin van de uitzending is te zien.

In de serie op RTL4 woont de familie van Solange de Reuver (Nicolette van Dam) in een vieze caravan die gestald wordt op de oprit van de rijke profvoetballer Italo Ferero (Bas Muijs). Boeren en scheten laten zijn veel voorkomende uitingen. Solanges broer Mickey houdt zich zelfs bezig met een criminele carrière.