Evacuatie Twenteborg Ziekenhuis wegens rook

Icoon BrandEen uur geleden is er brand uitgebroken in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo. De vele kijkers worden op afstand gehouden. Ook de omgeving is afgezet

De brandweer en politie zijn bezig met de patiënten van de derde verdieping te evacueren. De derde etage zou vol rook staan.

Update 20:02
Op de website van de TC Tubantia valt te lezen dat het niet om een brand ging, maar om een grote rookontwikkeling door drooggelopen V-snaar van de luchtverversingsmotor in de zuidvleugel.

De hele zuidvleugel stond door de drooggelopen V-snaar blauw van de rook. Normaal gesproken waait dit wel naar buiten, maar door de wind werd deze rook naar de kamers van de patiënten geblazen. In eerste instantie werd er daardoor aan een brand gedacht en kwamen vele brandweerauto's uit omliggende regio's naar het ziekenhuis toe om te blussen. Dit was achteraf dus niet nodig.

De geëvacueerde patiënten zijn ondergebracht in de dagverpleging. Een speciale telefooncentrale is geopend om de vele telefoontjes van ongeruste mensen te beantwoorden.
Met dank aan vele users voor de submit.