De SGP 'zit te zeuren'

Afgelopen week reageerde Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) zeer verontrust op iets wat hij middels internet had ontdekt. Namelijk dat er in Amsterdam een coffeeshop is die luistert naar de naam 'De Tweede Kamer'. In verband met een debat over het drugsbeleid was de 39-jarige Van der Staaij eens achter zijn pc gekropen om te zien wat er allemaal op dit gebied in Nederland 'te koop' is. Daarbij was hij op de 'De Tweede Kamer gestuit'.

Middels een ronkend persbericht deelde de SGP'er zijn ontdekking met de media en stelde Kamervragen. ''Aan de voorzitter vraag ik of er vanuit merkenrecht niets te doen is tegen een coffeeshop onder de naam De Tweede Kamer. Juist vanwege het tolerante drugsbeleid moeten we de Tweede Kamer niet geassocieerd willen zien met drugsgebruik. De SGP wil dat daar tegen wordt opgetreden'', aldus Van der Staaij.

Al 23 jaar
Gisteren reageerde in het Parool eigenaar Jason den Enting van de bewuste coffeeshop. Hij noemt het gedrag van de SGP ''flinke aanstellerij'' Zijn coffeeshop bestaat al 23 jaar onder de naam 'De Tweede Kamer' en niemand in Amsterdam verwart volgens hem de zaak met het parlement.

Den Enting zegt overigens dat de verwijzing naar de volksvertegenwoordiging maar betrekkelijk is: de naam van zijn coffeeshop moet vooral refereren aan 'een tweede huiskamer'. Van der Staaij neemt hij niet serieus: ''Ik snap eigenlijk niet dat ze niets beters te doen hebben in dat parlement.''