'Bij sekswens je broek laten zakken'

Een 36-jarige Somaliër is gistermiddag veroordeeld tot 300 euro boete waarvan 150 voorwaardelijk voor het seksueel intimideren van een vrouw op het perron van metrostation Spijkenisse-Centrum. De man, die enkele jaren in Rotterdam op straat zwierf en tegenwoordig in Steenwijk woont, had zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald en aan een 56-jarige vrouw getoond.

De man begreep echter niet waarom hij voor de rechter moest verschijnen. ''In mijn land mag je tegen een vrouw wél zeggen dat je seks wilt en je broek laten zakken'' beweerde de Somaliër. Volgens hem had de vrouw ''seks nodig'' en liet zij ''haar borsten zien''.

Videobeelden tonen echter aan dat de vrouw als enige op het perron zat te wachten toen plotseling de man aan kwam lopen en zijn broekriem losdeed. Geschrokken ging ze naar de roltrap, waar de politie werd gebeld. Die sloeg de Somaliër, naar eigen zeggen, nogal hardhandig in de boeien.

De politierechter wees de Somaliër ogenblikkelijk terecht na diens opmerking dat het in zijn thuisland een normale gang van zaken was: ''Hier mag dat niet. Als we dit met zestien miljoen Nederlanders gaan doen, wordt het een zooitje. En als u van zo’n angstige vrouw al opgewonden raakt, dan is zelfs geen standbeeld veilig.''

Na de uitspraak bedankte de man de rechter hartelijk en vertrok.


Met dank aan 4711 voor de submit.