Vrouw wordt 'op afstand verkracht'

Icoon BizarDe 56-jarige Berty Roos uit Rotterdam heeft een klacht ingediend tegen Rob van der Wilk uit Zoetermeer. Van der Wilk, specialist in hypnose en hypnotherapie, zou op afstand seks hebben met de vrouw.

Volgens Roos zet Van der Wilk al zijn energie in op haar. ''Dit moet stoppen, als dit zo doorgaat, ga ik dood. Hij heeft seks met mij op afstand, bestookt mij dag en nacht met energetische straling.'' De hypnotherapeut zou de vrouw in 2005 te diep onder hypnose hebben gebracht.

''Ik kwam er niet meer uit en was opnieuw het vijfjarige meisje dat door haar vader werd verkracht. Deze ervaring had ik verdrongen, maar is nu weer helemaal terug'', aldus Roos.

Gisteren diende de zaak voor de rechtbank in Den Haag. Roos, die volgens haar artsen paranoÔde en een borderlinepatiŽnte is, werd gisteren bijgestaan door een advocaat van Indiase afkomst. Dat was een bewuste keuze, want IndiŽrs zouden beter bestand zijn tegen de negatieve energie die Van der Wilk uitstraalt.

De hypnotherapeut zegt Roos niet te kunnen helpen: ''Met deze vrouw is zo veel mis. Ik behandel geen psychoses. Nadat ze twee dagen had staan schreeuwen en tieren voor mijn huis heeft de politie haar weggehaald en op mijn verzoek naar een arts gebracht. Deze vrouw is geestesziek en moet geholpen worden.''

Roos heeft er overigens weinig vertrouwen in dat ze de rechtszaak wint. ''Van der Wilk heeft nu de rechter met straling beÔnvloed. Dat doet hij met iedereen.''

Roos is een gediplomeerd tarotkaartlegster en heeft ook een eigen site.