20 jaar eis voor moord met 70 messteken

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren voor de rechtbank in Roermond twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen de 37-jarige Erik E. uit Venray. Volgens het OM staat vast dat de man op 15 maart 2006 zijn vrouw met zeventig messteken op 'beestachtige wijze' heeft vermoord.

''Hij heeft haar afgemaakt'', zo besloot officier van justitie A. Clarijs zijn requisitoir. E. ontkent dat hij iets met de dood van zijn vrouw te maken heeft.

Over wat er zich die avond in de woning van het echtpaar heeft afgespeeld, lopen de meningen uiteen. Volgens het OM heeft E. zijn vrouw in een vlaag van extreme woede vermoord, is daarna gaan klussen en 'ontdekte' vervolgens later in de avond haar ontzielde lichaam. Bloedsporen op de plaats waar hij is gaan werken, steunen die theorie.

Erik E. beweert dat er 's avonds twee hem onbekende mannen in de woning waren die zijn vrouw hebben verwond. Hij heeft hen weggejaagd en bloed van de hoofdwond van zijn vrouw op zijn hand gekregen dat hij later bij kennissen heeft afgewassen. Volgens E. kwamen de mannen terug en vermoordden zijn vrouw, terwijl hij het eigenlijke doelwit was. Het zou gaan om een afrekening in het criminele circuit. De verdachte is elektricien en kluste bij door meterkasten te bouwen voor wietplantages en illegaal stroom af te tappen. De twee mannen wilden dat E. voor hen ging werken.