AnorexiapatiŽnte misleid door nepmiljonair

De 32-jarige anorexiapatiŽnte Saskia van Ruiten uit Leeuwarden kon haar geluk niet op. Tijdens de uitzending van Pauw en Witteman van afgelopen vrijdag, maakte de 38-jarige Frank Verbeek bekend dat hij haar minimaal anderhalve ton wilde schenken. Van Ruiten zou zo een broodnodige behandeling in Zweden kunnen bekostigen. De man uit Apeldoorn, die claimt dat hij miljonair is, blijkt het allemaal te hebben verzonnen.

De Telegraaf ontmaskerde de man gisteren als de 32-jarige Remon de B. uit Apeldoorn. De B. zou in zijn korte leven al veel ellende hebben veroorzaakt. "Ik trok me het lot van de vrouw aan omdat mijn zus aan anorexie is overleden. Maar ik heb het geld niet overgemaakt, dat klopt. Ik weet niet eens hoe die kliniek heet", bekende de B. Naar eigen zeggen zou hij drie jaar geleden zeven miljoen hebben gewonnen in de Staatsloterij.

De B., die bekend is onder de aliassen Frank Verbeek en Frank Brown, weigerde zorgverzekeraar Univť destijds ook te betalen voor de onvermijdelijke operatie van zijn zus. Het verhaal over de anorexiapatiŽnte klinkt diverse gedupeerden niet vreemd in de oren. Ook hen zou hij destijds dezelfde worst hebben voorgehouden. "Dit heeft hij ons ook verteld. Hij noemde zich toen Frank Brown. Hij plunderde mijn bankrekening leeg", meldt een slachtoffer.

De slechts 41 kilogram wegende Saskia krijgt de noodzakelijke, unieke behandeling niet vergoed. Haar ouders en zij waren dan ook door het dolle heen met de mededeling dat een weldoener bereid was de behandeling voor haar te betalen. De 'miljonair' wilde wel onherkenbaar in beeld worden gebracht tijdens de uitzending. "Ik heb veel dingen in mijn leven fout gedaan. Het klopt dat ik met justitie in aanraking ben geweest. Iedereen denkt dat ik toch al een fantast ben. Daarom wilde ik ook niet op televisie worden herkend."

Saskia werd gisteravond door haar ouders in kennis gesteld over het slechte nieuws. Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen morgenavond tijdens de uitzending het nieuws rectificeren.


Een behandeling is broodnodig


Met dank aan KRIBBET, laforest en QBZZvoor de submit.