SBS6 en Ton van Royen uit elkaar

Icoon TelevisieTelevisiepresentator Ton van Royen heeft in goed overleg met SBS6 besloten bij de zender te stoppen. Dat meldde een SBS6-woordvoerder vandaag.

Het bleek lastig om geschikte nieuwe programma's voor de tv-host te verzinnen en daarom pakt de echtgenoot van schrijfster Heleen van Royen zijn biezen. Hij gaat een eigen bedrijf beginnen.

Van Royen is sinds 1994 werkzaam in de journalistiek, waarvan zeven jaar als nieuwslezer, 'sterreporter' en presentator voor het hoofdstedelijke tv-station AT5. Ook was hij als misdaadverslaggever verbonden aan De Krant op Zondag. Bij SBS tekende hij voor programma's als Stem van Nederland, Ton en Temptation Island.

FOK!kers die al langer op FOK! rondhangen kennen hem natuurlijk ook nog van het SBS6-programma DeBus. De tweede versie van dat programma uit 2000 waarbij de helft van de deelnemers uit Vlaanderen kwam en gekenmerkt werd door diverse ranzige incidenten, werd door hem gepresenteerd. Via een monitor sprak hij de deelnemers wekelijks toe met de woorden: 'Beste buspassagiers'.


'Beste buspassagiers'