Ook tweede verdachte steekpartij Amstelveen opgepakt

Icoon MisdaadDe politie heeft afgelopen nacht in Amsterdam de tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de overval op een avondwinkel in Amstelveen.

Daarbij staken de twee overvallers in de nacht van donderdag op vrijdag een 62-jarige medewerker van de zaak dood. De politie pakte gisteravond al de eerste verdachte op. Eerder op de avond had de lokale televisiezender AT5 nog een foto van hem laten zien, maar dat leidde niet tot de aanhouding.

Het gaat om twee 16-jarige jongens, aldus de politie. Een motoragent vatte de tweede verdachte rond 03.00 uur in de kraag nadat hij op een scooter tegen het verkeer in reed op de Kalkmarkt in het centrum van Amsterdam.

Alle surveillerende politieagenten in de regio Amsterdam-Amstelland hadden een foto gekregen van de jongen en keken naar hem uit. Om de verdachte te vinden, controleerde de politie ook scooters.

De twee overvallers kwamen de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan donderdagavond rond 23.00 uur binnen. Zij staken het slachtoffer neer, vermoedelijk met een mes. De man overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De daders maakten volgens de politie niets buit.

In mei vorig jaar werd dezelfde avondwinkel ook al overvallen. Toen raakte niemand gewond. Het is dit jaar wel al de tweede dode die in de regio Amsterdam bij een beroving van een avondwinkel valt. In februari werd de 29-jarige winkelier Arkan Yildiz doodgeschoten tijdens een overval op zijn winkel in Amsterdam Noord. Hij had een paar dagen ervoor op televisie in het NPS-programma Premtime van Prem Radhakishun nog geklaagd over het feit dat hij zich niet mocht bewapenen tegen agressieve overvallers. De gemeente Amstelveen gaat met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland onderzoeken of extra maatregelen nodig zijn om ondernemers te beschermen.



Een van de twee opgepakte verdachten