Negen militairen vast voor mishandeling

Icoon PolitieDe politie heeft vanochtend vroeg in Eindhoven negen militairen aangehouden voor de mishandeling van een 28-jarige zwerver. De verdachten sloegen en schopten zonder enige aanleiding in op de man, verklaarde een woordvoerder van de regiopolitie.

Er was volgens hem drank in het spel. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn en werd opgenomen in het ziekenhuis. Over de toestand van het slachtoffer kon de politie nog geen details geven. Volgens een woordvoerder van de marechaussee is de man weer bij kennis, maar over zijn verwondingen kon hij niet meer vertellen.

De zeven mannen en twee vrouwen tussen 22 en 32 jaar komen uit verschillende plaatsen in Nederland maar zijn allen gelegerd in Oirschot. Het gaat om een onderofficier en acht manschappen. Ze zijn ingesloten en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

In overleg met het Openbaar Ministerie in Arnhem zijn alle negen personen vandaag voor drie dagen in verzekering gesteld. Het geweld vond plaats rond 00.30 uur op het Stationsplein in Eindhoven, een plek met veel cafťs.