Veganistisch stel hongerde baby dood

ShockingEen veganistisch echtpaar is gisteren in de Amerikaanse stad Atlanta tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het uithongeren van hun baby. Het stel gaf de pasgeborene alleen sojamelk en appelsap te drinken. Het jochie stierf na zes weken aan ondervoeding. Bij zijn dood woog hij slechts 1,6 kilogram.

De ouders, Jade Sanders (27) en Lamont Thomas (31), zeiden dat ze zich pas minuten voor hun baby stierf realiseerden dat hij in levensgevaar was. De advocaten van het stel voerden tevergeefs op dat het koppel zo goed mogelijk voor hun eerste kind poogde te zorgen binnen de beperkingen van hun veganistische levensstijl.

Veganisten eten geen dierlijke producten. Volgens de aanklager was dat echter niet de reden dat de baby was gestorven. Hij verweet de ouders opzettelijke verwaarlozing en zei dat ze hun kind weigerden naar een dokter te brengen terwijl hij wegteerde. ''De baby stierf omdat hij niet te eten kreeg, niet omdat de ouders als veganisten leven'', aldus de aanklager.