Vragen na zelfmoord Tilburgse jongen

BinnenlandsIn Tilburg is men de laatste dagen in de ban van de zelfmoord van de 15-jarige Felix Philippa. Hij verkoos vorige week donderdag de dood boven het leven. Op internet doen geruchten de ronde dat de vmbo-scholier het slachtoffer was van treiterijen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zijn vader snapt ook niks van de zelfgekozen dood van zijn zoon. Kort ervoor zat hij nog met hem aan het ontbijt. ''Er zat er geen kind aan de ontbijttafel dat een half uur later de dood zou verkiezen. Felix speelde als altijd met de hond. Hij was een opgewekte jongen, vrolijk, maar ook erg gevoelig.''

De 'waarom vraag' speelt door de hoofden van zijn ouders, zijn broer, zijn zus, zijn vrienden, de leerlingen van zijn klas en leerkrachten van het Beatrixcollege. Zij zeggen geen enkel signaal te hebben ontvangen dat Felix zo wanhopig was. Zijn sportvrienden hingen zondag een spandoek 'Felix RIP' in het stadion tijdens de wedstrijd Willem II-Ajax. Felix was supporter van Willem II en zat altijd in vak E.

De uitvaart van Felix is deze ochtend.

Felix Philippa
Waarom?