NL'se moskeeŽn in greep van extremisten

Icoon BinnenlandsDe twee grootste moskeeŽn in Nederland staan onder invloed van moslimextremisten. De Rotterdamse Essalammoskee en de Westermoskee worden onder toezicht oog van de fundamentalistische Moslim Broederschap in Europa gebouwd.

In het bestuur van de Essalammoskee zit een man van Europe Trust, de financiŽle tak van de Moslim Broederschap. Ook de sjeik van Dubai financiert de moskee en zou ook Europe Trust steunen. Een andere topman van Europe Trust zit in het bestuur van de Duitse tak van Milli GŲrŁs, dat de Westermoskee zal gaan beheren.

De Moslim Broederschap is 's werelds belangrijkste en grootste moslimbeweging en is actief in vrijwel alle islamitische landen in met name het Midden-Oosten. De beweging streeft naar een vestiging van het islamitisch kalifaat dat de hele moslimwereld omspant.

De Broederschap predikte vanaf het ontstaan in 1928 de jihad. Inmiddels zou het geweld zijn afgezworen, maar nog steeds worden aanslagen aangemoedigd. Hamas, de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap, wil IsraŽl vernietigen.

CDA-kamerlid Mirjam Sterk zegt zich zorgen te maken over onwenselijke invloeden op onze moskeeŽn en vindt het belangrijk dat zulke organisaties hier geen voet aan de grond krijgen. Het CDA zal vragen gaan stellen aan de minister van Justitie, Hirsch Ballin en aan de minister van Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar.


Met dank aan xprotagonistx en Reigndear voor de submit.