Dominicanen vast voor moord bejaarde banketbakker

MisdaadDrie jeugdige verdachten die zijn opgepakt voor de moord op een banketbakker uit Rotterdam, zijn jongeren uit de Dominicaanse Republiek. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag op basis van informatie van de advocaat van de verdachten.

De 69-jarige banketbakker Albert de Heer werd op 21 februari dood aangetroffen in zijn winkel in de Aert van Nesstraat. Hij was met veel geweld om het leven gebracht en er was geld uit de winkel gestolen. De daders waren in de buurt op een videocamera vastgelegd, wat tot tips uit de bevolking leidde.

De opgepakte jongeren zijn 17, 18 en 19 jaar oud. Bewoners van de buurt in Rotterdam-Zuid waar de arrestaties plaatsvonden, zeggen dat criminele Dominicanen geregeld in hun buurt afspreken als ze op rooftocht gaan in Rotterdam.

De grootste oppositiepartij van de havenstad, Leefbaar Rotterdam, heeft bij monde van raadslid Ronald SŲrensen laten weten dat het nieuws bij hun is ''ingeslagen als bom''. Helemaal omdat SŲrensen de coalitiepartijen PvdA, CDA, VVD en GroenLinks recentelijk nog waarschuwde voor de overlast die leden uit deze bevolkingsgroep veroorzaken. ''Hulpverleners doen alsof er geen problemen zijn met Dominicanen. Een pijnlijke vergissing: ze zorgen voor enorm veel overlast in de stad. Aanspreken op hun gedrag heeft geen zin, nog los van de vraag of dat wat zou uithalen: ze spreken Nederlands noch Papiamento.'' SŲrensen ziet maar ťťn oplossing: ''Terugsturen''.

Dominicanen kunnen redelijk makkelijk naar Nederland komen. Ze gaan eerst naar de Nederlandse Antillen en trouwen daar met een Nederlandse-Antilliaan, zodat ze ongestoord naar Nederland kunnen afreizen.Camera spotte de verdachten