3 miljoen mensen zien finale Boer zoekt Vrouw

Icoon TelevisieDe ontknoping van KRO's Boer zoekt Vrouw is gisteravond door ruim drie miljoen mensen bekeken. Daarmee haalde het programma een marktaandeel van 38,1 procent. De komende weken is nog te zien hoe de kersverse stelletjes elkaar beter leren kennen op een korte vakantie, maar eerst maken Hans, Jochum, Martijn, Dirk-Jan en Gerrit kennis met de schoonfamilie.

In de finale uitzending van 26 november gaan de boeren Ún hun vrouwen terug naar de plek waar het allemaal begon voor een reŘnie.

Ook de internetsite van Boer zoekt Vrouw is populair. Bijna een miljoen bezoekers genereerden in de loop van deze tweede Boer zoekt Vrouw-serie ruim tien miljoen pageviews. In totaal werden meer dan 10.000 berichten gepost op het forum. Video is een belangrijk onderdeel van de site: via uitzending gemist wordt de laatste aflevering elke week tussen de 50 en 60.000 keer bekeken, met als topper de uitzending van 29 oktober die tot nu toe 114.000 keer bekeken werd.

De extra videofilmpjes (die niet op TV vertoond worden) zijn inmiddels wekelijks goed voor zo'n 60.000 kijkers. Het filmpje waarin een kalfje wordt geboren op de boerderij van Martijn, is hiervan het best bekeken.