Film 'Cannibal holocaust' krijgt vervolg

FilmDe indertijd uiterst omstreden horrorfilm 'Cannibal holocaust' krijgt een vervolg. Dat heeft de maker van de film, de Italiaanse regisseur Ruggero Deodato tegenover de Amerikaanse website Bloody Disgusting laten weten.

De oorspronkelijke film komt uit 1980. Het draait om een stel journalisten die niet terugkeerden van een expeditie naar Zuid-Amerika, waar zij werkten aan een film over kannibalisme. Een reddingsteam vindt later de stoffelijke resten en de filmbanden die schokkend materiaal bevatten.

Voor de film werden beelden gebruikt van dieren die daadwerkelijk bloederig werden omgebracht. In het begin dachten sommigen dat ook de moorden in de film echt waren, maar dat was uiteraard gewoon fictie. Wel bevat de film wat beelden van echte executies die zijn gefilmd tijdens een van de talrijke, extreem bloedige burgeroorlogen in Afrika. De beelden van vleesetende en moordende kannibalen zijn echter allemaal op zeer realistische wijze in scŔne gezet.

In een aantal landen, zoals Groot-BrittanniŰ werd de film verboden. Later werd hij daar alsnog uitgebracht, maar zonder de beelden van dieren die gedood werden. Zelfs Darren Lynn Bousman, de maker van de keiharde gruwelfilm 'Saw III', zei ooit dat hij misselijk werd van de beelden van gedode dieren in 'Cannibal holocaust'.

Er zijn in de loop der jaren verschillende films op de markt gebracht als 'Cannibal holocaust' 2, II of 3. Geen van deze films was echter een officieel vervolg. Deodato wilde nooit een vervolg maken, omdat het publiek geen behoefte zou hebben aan de wreedheid die hij in beeld wilde brengen. Totdat hij de film 'Hostel' zag, waarin rugzaktoeristen in een jeugdherberg terechtkomen en verkocht worden als slaven die kunnen worden gemarteld. Toen kwam de regisseur tot de conclusie dat de tijd rijp is voor een vervolg op 'Cannibal holocaust'.


Zie voor meer info over het origineel deze site.