Tennis: Nadal winnaar Roland Garros

Icoon Roland GarrosRafael Nadal heeft zijn titel op Roland Garros geprolongeerd. De 20-jarige Spanjaard bezorgde Roger Federer diens eerste nederlaag in een Grand Slam finale: 1-6, 6-1, 6-4, 7-6 (4).

Federer beging te veel onnodige fouten om het Nadal echt lastig te maken. De Zwitser profiteerde aanvankelijk van het mindere spel van de Spaanse vechtjas door royaal de eerste set te winnen. Nadal herpakte zich echter snel en plaatste meteen aan de start van het tweede bedrijf een break. De sleutelfase van de gehele partij situeerde zich aan het begin van de derde set. Federer verzuimde de opslag van zijn opponent te kraken en betaalde even later de prijs toen hij zelf werd gebroken.

In de vierde set wist de nummer ťťn van de wereld de executie nog even uit te stellen, maar gedurende de tiebreak voerde Nadal de boventoon. Bij een zege zou Federer vier Grand Slam toernooien achtereen hebben gewonnen. Justine Henin-Hardenne pakte zaterdag de hoofdprijs bij de dames door in een eenzijdige wedstrijd Svetlana Kuznetsova terug te wijzen: 6-4, 6-4. Net als Nadal prolongeerde Henin haar titel.


Een uitgebreid verslag lees je op FOK!sport!