Meisje van twaalf bevalt van zoontje

Icoon ShockingEen twaalfjarig meisje uit het Duitse Hamburg is gisterochtend bevallen van een zoontje. Het meisje wist niet dat ze zwanger was, de natuurlijke vader is nog niet bekend. De Duitse politie stelt een onderzoek in.

De kersverse moeder klaagde dinsdagnacht over hevige buikpijn. Rond 02.00 uur 's nachts werd ze met een ambulance naar een kinderziekenhuis gebracht, waar doktoren vaststelden dat ze ieder moment kon bevallen.

Aangezien kinderziekenhuizen doorgaans geen verloskamers hebben, en het betreffende ziekenhuis geen uitzondering vormde, werd het meisje met grote spoed naar een kraamkliniek gebracht. Gisteren om 04.02 uur zag het jongetje het levenslicht. Het knulletje woog bij zijn geboorte 2.830 gram. Moeder en zoon maken het naar verluidt, goed.

Update 13.10 uur
Het is bekend geworden dat een 17-jarige vermoedelijk de vader van het kind is. Ook was een buurvrouw niet verrast dat de twaalfjarige Patricia zwanger was. Het meisje zou zich vaak opmaken en de buurvrouw schatte haar "overduidelijk ouder in". Een topje, dat het meisje laatst aanhad, zou duidelijk haar zwangerschap verraden, aangezien de 'buik' niet bij het figuur paste. Ook had het meisje twee weken geleden ruzie met 'haar vriend' in het trappenhuis.