Vijftien maanden geëist voor seks-afperser

b4c0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadVoor de rechtbank in Arnhem is vandaag tegen de twintigjarige B.N. uit Beverwijk een celstraf van vijftien maanden geëist waarvan vijf voorwaardelijk, omdat hij al enkele jaren zestien minderjarige meisjes via de webcam zou hebben afgeperst. Na eerst het vertrouwen van de meisjes te hebben gewekt via een chatbox zou hij de meiden, in de leeftijd tussen de dertien en achttien jaar, seksueel getinte handelingen hebben laten doen voor de webcam.

Al na enkele chatsessies waren de meisjes dol op hem en kon hij steeds verder gaan. Door zelf zijn eigen geslachtsdeel te laten zien, gingen de meisjes ook voor hem uit de kleren. De beelden legde hij vast en daarmee chanteerde de man de pubers. De man dreigde de beelden te verspreiden als ze niet deden wat de man vroeg. N. wordt beschuldigd van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno en het onder bedreiging dwingen tot seksuele handelingen.

De man legde contact via Sugababes.nl en praatte verder met de meiden via MSN. Daarna begonnen de dreigementen en hing de dader foto's op het prikbord van één van de slachtoffers. Daardoor is zij van die school weggepest. "Hij regisseerde de filmpjes", zei officier van justitie W. Kuper. "Hij dreigde de opnamen naar hun ouders of vrienden te sturen. Zo deden de meisjes dingen die ze eigenlijk niet wilden. Ik heb me verbaasd dat minderjarige tieners via MSN zo makkelijk aangezet kunnen worden om dingen te doen. Het leed is daarna vaak groot voor zowel slachtoffers als ouders".

B.N. vertelde tegen de rechter dat hij niet wist dat het strafbaar was. De rechter doet uitspraak op 10 februari.