Werkstraf voor ex-voorzitter LPF

NZ had ons via de nieuws-submit te melden:

JustitieVoormalig LPF-voorzitter Sergej Moleveld (34) is afgelopen maandag door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, een werkstraf van 100 uur en een boete van 1000 euro. Hij kreeg de straf voor het het doen van een valse aangifte en het anoniem bedreigen van LPF-Kamerlid Mat Herben.

Moleveld schreef in 2004 anoniem een dreigbrief van een of andere islamitische groepering aan zijn eigen partij en Herben. ''Stop de moslimhaters van de LPF. Herben dient losgemaakt te worden van het lichaam van de slang'', waren wat citaten uit zijn schrijfsel. Vervolgens deed Molenveld zelf aangifte bij de politie. Toen men er achter kwam dat de voorzitter zelf die dreigementen had verstuurd, stelde justitie vervolging in. Moleveld legde toen zijn voorzitterschap neer.

Volgens de rechter zou de voormalige LPF-voorzitter door een persoonlijkheidsstoornis verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Daarom werd een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Moleveld bood twee weken terug tijdens de behandeling van de zaak meerdere keren excuus aan voor zijn daden.