Voetbal: Uitslag Nederland - MacedoniŽ

Het Nederlands elftal heeft de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Duitsland in de ArenA met 0-0 gelijk gespeeld tegen MacedoniŽ. In een dramatische wedstrijd kwam niemand tot scoren.

Nederland begon, op de geschorste Kromkamp na, met dezelfde elf als afgelopen zaterdag aan deze kwalificatiewedstrijd. Hij werd vervangen door Nigel de Jong. De eerste helft kende nauwelijks spectaculaire momenten. Buiten een vrije trap van Van Persie en een schietkans voor diezelfde Van Persie was er niks noemenswaardigs in de eerste 45 minuten.

Wesley Sneijder begon op de plaats van Denny Landzaat aan de tweede helft. Halverwege de tweede helft was het Sneijder die een vrije trap op de lat schoot. Kort daarvoor kreeg Van Bronckhorst een kansje toen de keeper van MacedoniŽ de bal los liet. Buiten de rentree, na een jaar afwezigheid, van Davids en de invalbeurt van Babel gebeurde er van Nederlandse kant weinig in de tweede helft. In de slotminuut kreeg Stojkov voor MacedoniŽ bijna nog een kans om te schieten, maar De Jong kon hem nog net afstoppen.

De 0-0 in Amsterdam was het tweede gelijke spel in de kwalificatiereeks voor het WK2006. In en tegen MacedoniŽ werd het eerder 2-2. Alle overige duels won Nederland, waardoor het wel groepswinnaar in groep ťťn is geworden, voor TsjechiŽ.

------
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager, waar je ook een kaartje voor de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Thun kunt winnen!