'God strafte decadent New Orleans'

De verwoestende orkaan Katrina is 'geclaimd' door conservatieve christenen in de Verenigde Staten. Zij weten namelijk dat het natuurgeweld een straf van God is voor begane zonden. Volgens een perscommuniquÚ verstuurd aan de Amerikaanse media, moest Katrina ''het zondige volk'' van New Orleans straffen. Want allerlei zondige festiviteiten die in de stad gehouden werden, zoals het bekende mardi gras, hebben God boos gemaakt.

Een andere organisatie geeft de tolerantie die New Orleans heeft ten opzichte van homo's de schuld. Repent America, een christelijke groepering uit Philadelphia, zegt dat God met Katrina onder meer de voor dit weekend geplande optocht van homo's wilde belemmeren. ''Laten we niet vergeten dat de inwoners van New Orleans al lang ontucht tolereren en zelfs met open armen ontvangen'', zo liet de directeur van de organisatie weten.

Weer een andere groepering zegt dat God Amerika gestraft heeft voor de steun van Washington aan de ontuiming van de Joodse kolonies op de Gazastrook. ''Telkens de VS IsraŰl aanmoedigen land op te geven dat het van God gekregen heeft, zullen we er de gevolgen van dragen'', aldus een verklaring op een religieus forum van CBN, een christelijke mediagroep.

De in de VS populaire tv-dominees hebben zich niet uitgelaten over de oorzaak van Katrina. Predikers als Jerry Falwell en de beruchte Pat Robertson riepen hun volgelingen wel op te bidden voor de slachtoffers.