Matroos met geweer zorgt voor opschudding

h4nz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaarde man die een 'vos' speelde in een vossenjacht van een basisschool in Kampen heeft voor nogal wat opschudding gezorgd. De man bleef zo goed in zijn rol dat zelfs de politie van het Overijsselse plaatsje er intrapte. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de politie.

De man werd, na tips, aangetroffen in een plantsoen. Hij was verkleed als matroos en had een geweer in de hand. Hij stond in de rust-houding en reageerde totaal niet op de omsingeling van de politie. Pas toen hij werd overmeesterd door de politie werd duidelijk dat hij een 'vos' speelde in de vossenjacht, die was georganiseerd op de laatste schooldag van de school uit Kampen.

Het wapen dat de man droeg bleek onklaar gemaakt. De man had het wapen voor de sier en bezat een vergunning voor het geweer. Door een aantal bouwvakkers opgestookt, had de man onder andere zijn wapen gericht, waarna hij in de houding was gaan staan.

Aangedaan door alle commotie heeft de man zich op het politiebureau verontschuldigd. Het wapen mocht hij houden. Ook kreeg de man geen proces-verbaal.