Chaos rond Tilburg verwacht

Rondom Tilburg wordt dit weekend een verkeerschaos verwacht. Door verschillende evenementen en stakend treinpersoneel vandaag zal het erg druk worden rond de Brabantse stad. In dit weekeinde worden Festival Mundial, het WK voetbal voor spelers onder twintig jaar en de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht in Gilze-Rijen gehouden. Om de drukte het hoofd te bieden gaat de gemeente dan ook gratis pendelbussen inzetten die bezoekers naar evenementen brengen.

De gemeente adviseert bezoekers zaterdag en zondag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets. "Maar druk zal het hoe dan ook worden", zegt een woordvoerder. De Open Dagen van de Luchtmacht, die vandaag al beginnen, trokken in 2003 bijna 300.000 bezoekers. Op Mundial kwamen vorig jaar bijna 70.000 bezoekers af.

Om de doorstroming op de weg te bevorderen, zet de gemeente verkeersregelaars in. Op een aantal wegen in de omgeving van de evenementen geldt een parkeer- en stopverbod en worden foutparkeerders weggesleept.

Update 19:05 uur
De verwachtingen zijn uitgekomen. Praktisch de hele dag heeft er file gestaan op de A58 bij Gilze-Rijen. Op het hoogtepunt stond er zelfs in totaal 18 kilometer. Volgens een woordvoerder heeft dat verder geen problemen gegeven. "Je kunt nu eenmaal niet zo snel mensen laten parkeren. Maar we hadden plek (PDF) voor 45.000 auto's."

Ook nu nog staat het vast op de A58 bij Tilburg.Een van de vliegshows die worden gegeven op de vliegbasis

Kijk voor verslagen en meer foto's in dit topic op het FOK!forum.