Boze elektriciens sluiten Bolkestein af

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVoormalig eurocommissaris Frits Bolkestein heeft de woede op zijn hals gehaald van Franse elektriciens. Hij verdedigde een week geleden in Parijs zijn omstreden voorstel voor een vrij dienstenverkeer in de EU. De richtlijn moet het mogelijk maken werknemers tijdelijk uit te zenden naar andere EU-landen, volgens regels die in het eigen land gelden.

Een opmerking die de VVD'er daarbij maakte viel niet in goede aarde. "Frankrijk hoeft een tsunami van goedkope Poolse loodgieters niet te vrezen. Kwamen er maar een paar Poolse loodgieters of elektriciens, want ik kan ze best gebruiken in mijn buitenhuis in Noord-Frankrijk", sprak Bolkestein. Boze elektriciens sloten daarop vandaag de stroom naar dat buitenhuis af, omdat de Nederlandse politicus 'te gierig is om te betalen naar de in Frankrijk geldende tarieven', aldus de actievoerders.

De burgemeester van Maubeuge, waar het huis van Bolkestein staat, had enkele dagen geleden al verontwaardigd gereageerd. "Mijnheer Bolkestein hoeft maar in de Gouden Gids te kijken. Daarin staan dertien loodgieters in de omgeving en evenzoveel elektriciens die binnen 24 uur bij hem op de stoep staan als hij belt", was zijn commentaar.


Bolkestein zit voorlopig zonder stroom in zijn Franse buitenhuis