Lucille Werner presenteert Mis-verkiezing

Lucille Lucille Werner is druk bezig met het realiseren van de 'Mis-verkiezing'. In dit nieuwe tv-programma wordt de mooiste vrouw gekozen 'waar iets mis mee is', zo vertelde de presentatrice dinsdag in 'Stenders Vroeg Op.' De vrouwen moeten een zichtbare handicap hebben, zoals niet kunnen lopen, geen arm(en) hebben of blind zijn.

Werner zocht het onderwerp dicht bij zichzelf. De tv-presentatrice loopt mank door een zuurstofgebrek in haar jeugd. Dit weerhield haar echter niet om carrière te maken in de tv-wereld. Toch stoort het haar dat er amper mensen met een handicap op de buis zijn te zien. "Waarom mogen lichamelijk gehandicapten bijvoorbeeld niet met Idols meedoen", vraagt ze zich af. "Stevie Wonder is toch óók een idool geworden?"

In het programma komen alle items aan bod die ook bij een normale missverkiezing horen. Zo is er ook een badpakkenronde. Aan de Mis-verkiezing doen overigens geen geestelijk gehandicapten mee. Welke zender het programma, dat in het najaar op televisie moet komen, gaat uitzenden is nog niet bekend.