Amerikanen bezoeken massaal de bioscoop

Maar liefst zes films in de Amerikaanse bioscoop top 10 haalden de afgelopen vijf dagen meer dan 20 miljoen dollar op. De Amerikanen vierden een lang weekend en trokken massaal de bioscoop in. De best bezochte film was net als vorige week 'National Treasure' met Nicolage Cage. Er werd 46 miljoen dollar verdiend aan de kassa's.

Van de derde naar de tweede plaats steeg in de vierde week 'The Incredibles' met 33 miljoen dollar. Op drie kwam 'Christmas with the Kranks' binnen, een comedie met Tim - Home Improvement - Allen. Animatiefilm The Polar Express bleef op vier staan met een opbrengst van 27 miljoen dollar.

'The SpongeBob SquarePants Movie', vorige week nog op twee, zakte naar de vijfde plaats: de opbrengst was 23 miljoen dollar. De nieuwe Oliver Stone genaamd 'Alexander' kwam nieuw binnen op zes met 21 miljoen dollar aan de kassa. De film gaat gaat over Alexander de Grote en heeft Colin Farrel in de hoofdrol.

Finding Neverland met Johny Depp deed het overigens ook erg goed dit weekend. De film steeg in de derde week van dertien naar zeven. De film bracht 6,5 miljoen dollar op, maar draait in slechts 512 bioscopen. Finding Neverland gaat over John M. Barry, de schrijver van het boek Peter Pann.

Polare Express
The Polar Express met Tom Hanks doet het goed in de Amerikaanse bioscoop.