OM: Geen dodenlijst aangetroffen

Op een persconferentie van de driehoek in Amsterdam heeft de politie gezegd dat er tot nu toe geen dodenlijst is aangetroffen, waarover de Telegraaf vandaag bericht. Als de media een dergelijke lijst of informatie daarover wel in hun bezit hebben, is het hun plicht die aan justitie te overleggen. (De driehoek bestaat uit burgemeester Job Cohen, hoofdofficier Leo de Wit van het Openbaar Ministerie en de hoofdcommissaris van het Amsterdamse politiekorps Welten)

Verder maakte hoofdofficier De Wit bekend dat Mohammed B. zich de afgelopen dagen tijdens verhoren door de politie beroept op zijn zwijgrecht. Hem wordt niet alleen de moord op Theo van Gogh ten laste gelegd, maar ook een aantal andere misdrijven. zoals poging tot moord op een politieagent vanuit terroristisch oogmerk, poging tot doodslag op een of meer voorbijgangers/omstanders onder wie politiemensen, overtreding van de wapenwet, verdenking van deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en samenspanning tot moord met een terroristisch oogmerk op Van Gogh, Kamerlid Hirsi Ali en/of anderen.

De andere verdachten die zijn aangehouden worden eveneens verdacht van samenspanning en het vormen van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. Het gaat dan om zes van de acht aangehouden verdachten. Want twee worden vrijgelaten omdat ze niets met de anderen van doen hebben.

Burgemeester Job Cohen wil meer informatie van de AIVD over wie er in Amsterdam zich bezig houden met het ronselen voor de jihad, en het aanzetten tot haat jegens het westen.

Dodenlijst
Volgens de Telegraaf circuleert er in Nederland onder jonge radicale moslims een dodenlijst waarop de namen prijken van de Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders, alsmede de burgemeester van Amsterdam Job Cohen en diens locoburgemeester Achmed Aboutaleb.

Mohammed B. zou volgens de krant deel uitmaken van een Nederlandse brigade van islamitische martelaren. Deze jonge moslims worden gerecruteerd in Nederland. Achter het ronselen van de veelal Marokkaanse jongens gaat een professionele organisatie schuil. Deze groepering hersenspoelt rekruten met de bedoeling om middels aanslagen de Nederlandse samenleving te destabiliseren.


Voorpagina Telegraaf vandaag