Belg verkrachtte ook Nederlands meisje

Icoon Buitenlands nieuwsEen 37-jarige man, Chris V., uit Gits (België) is door een rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot acht jaar celstraf voor meerdere aanrandingen en verkrachtingen. Ook verliest hij tien jaar zijn burgerrechten. De man vergreep zich onder meer aan meisjes die bij zijn kind kwamen babysitten. De man, die in Nederland een caravan bezat, heeft ook een Nederlands meisje verkracht.

Op oudejaarsavond 2003 vond de vrouw van V. een videoband waarop een van de babysitters naakt in de badkamer te zien was. Vervolgens belde de vrouw het meisje op om haar dat te vertellen. De ouders van de babysitter schakelden de politie in. De politie heeft hierop het huis doorzocht en vond videobanden en een pc met veel foto's, waaruit bleek dat de man meerdere babysitters stiekem in de badkamer en de slaapkamer had gefotografeerd en gefilmd. Op één van de beelden trok hij het laken weg en legde zijn hand op een slapend meisje.

Meerdere meisjes uit de buurt werden vervolgens ondervraagd en nieuwe feiten kwamen aan het licht. De man zat eerder al enkele weken in voorarrest voor de verkrachting van het Nederlandse meisje. In maart van dit jaar werd hij onder voorwaarden vrijgelaten, maar hij hield zich echter niet aan die voorwaarden omdat hij het slachtoffer in Nederland vervolgens weer lastig viel.