[update] "Yorin FM wordt oude 3FM"

Yorin FM zal de kant op gaan van het format dat 3FM vroeger had. Dat heeft Henk Westbroek al verklapt aan het Algemeen Dagblad. Gisteren werd bekend dat Westbroek een programma gaat maken op de zender. Yorin FM zal gaan klinken zoals 3FM klonk in het verleden. "Vanaf maandag gaan we in feite dezelfde muziek draaien als op 3FM te horen was voor Florent Luyckx een paar jaar geleden de boel kwam verzieken. Alle luisteraars die daar gillend zijn weggelopen, komen straks naar ons", zo zegt Westbroek. Opvallend is dat ook 3FM per 1 september weer de nadruk op pop en rock gaat leggen (hier meer daarover).

Yorin FM zelf hield alles de afgelopen weken geheim. Vrijdag wil het radiostation pas naar buiten treden met de definitieve programmering en het format. Westbroek zegt nu al dat Yorin FM een station zal worden "dat enkel nog goede pop en rockmuziek draait. De gladde pop, dance en R&B laten we definitief aan Radio 538 en 3FM. Yorin FM wordt een progressief modern popstation met guitige presentatoren achter de microfoon die wat te vertellen hebben, zoals Rob Stenders, Robert Jensen en ik."

Yorin FM is nu een hitzender die veel dance en popualaire muziek draait. Dit format zou dan ook een draai van 180 graden zijn. Meer zal vrijdag ongetwijfeld bekend worden.

[update]
Zojuist is ook bekend geworden dat Fred Siebelink toch wel als dj bij Rob Stenders op Yorin FM zal gaan fungeren. Eerder nog leek hij nog bij 3FM te blijven.