AEL-BelgiŰ nodigt fundamentalist uit

UncleScorp had ons via de nieuws-submit te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) in BelgiŰ heeft voor een lezing op 22 mei de Pakistaanse moslimfundamentalist Qazi Hussain Ahmad uitgenodigd. Hussain Ahmad is voorzitter van de moslimfundamentalistische partij Jamaat e Islami Pakistan en wordt ervan verdacht banden te onderhouden met het terreurnetwerk Al-Qaida.

Verslaggever Harald Doornbos van de Gazet van Antwerpen zegt dat Hussain Ahmad ÚÚn van de belangrijkste moslimleiders in Pakistan is. ''Zijn partij heeft de macht in het noorden van Pakistan. Daar is nu de sharia van kracht, de strenge islamitische rechtspraak. Zij het met weinig succes, want de partij is verdeeld door religieuze meningsverschillen. Ik heb ooit zijn dochter ge´nterviewd, en zij deed niets anders dan de joden voor ßlles de schuld te geven. Qazi was een voorstander van het Taliban-bestuur in Afghanistan. Hij wil ook dat Pakistan zijn kernwapens deelt met de andere moslimlanden."

De voorzitter van de AEL, Dyab Abou Jahjah, ziet geen problemen met de komst van Hussain Ahmad. ''Mijn maatstaf om iemand te beoordelen, is of hij of zij pro of contra het zionisme en de VS is, en wat zijn of haar visie op democratie is."Jahjah ontmoette Hussain Ahmad al eens