Gehandicapte man overlijdt na val uit achtbaan

In het Amerikaanse Massachusetts is afgelopen zaterdag een lichamelijk gehandicapte man overleden nadat hij uit een achtbaan was gevallen. De 55-jarige Stanley J. Mordarsky uit Bloomfield viel uit de zogenaamde 'Superman Ride of Steel' in het Six Flags park in New England.


De 'Superman Ride of Steel'-achtbaan

"Tegen het einde van de rit begon iedereen ineens te schreeuwen dat de achtbaan stilgezet moest worden, omdat er iemand uit was gevallen", aldus een verbouwereerde ooggetuige. Mordarsky werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed 45 minuten later, aldus een woordvoerder van park.

Direct na het ongeval werd de achtbaan gesloten en is de politie een onderzoek begonnen. Volgens de woordvoerder van het park zijn er strikte reglementen om de veiligheid van gehandicapten in de achtbaan te waarborgen. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De woordvoerder meldt dat officiŽle inspecteurs de achtbaan, nog voor de opening van het park op 17 april, hebben goedgekeurd en dat iedere ochtend de hele achtbaan wordt nagelopen op eventuele defecten.