Atletiek: Uitslag marathon van Rotterdam

Een onbekende user had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

De 24e editie van de marathon van Rotterdam is gewonnen door de Keniaan Felix Limo. Hij liep op indrukwekkende wijze naar een tijd van 2 uur, 6 minuten en 13 seconden, een nieuw parcoursrecord.

Het was pas de 2e marathon voor de 23-jarige Afrikaan, maar hij liep heel overtuigend. Na lang deel van een kopgroep van vijf uitgemaakt te hebben ging hij er na 29 kilometer met haas Moses Kigen vandoor, de enige die kon volgen was landgenoot Michael Rotich. Een kilometer later versnelde Limo echter nog een keer, toen moest ook Rotich hem laten gaan.

Limo liep sterk door en verbeterde dus het parcoursrecord, dat met 2.06,50 op naam stond van de Ethiopiër Belayneh Densamo (1988) en de Keniaan Josephat Kiprono (2001). Rotich finishte met een achterstand van 2,52 als tweede, de onbekende Braziliaan Romulo Wagner de Silva eindigde verrassend als derde.

De Nederlander Luc Krotwaar eindigde in een tijd van 2.11,56 als zevende en plaatste zich definitief voor de Olympische Spelen van Athene later dit jaar. Hij liep ruim onder de limiet van 2.13. Omdat hij de beste Nederlander was werd hij ook Nederlands kampioen, voor de zesde keer in zijn loopbaan.

Bij de vrouwen won de Marokkaanse Zhor El Kamch in een tijd van 2.26,09, voor de Mexicaanse Madai Perez en Jelena Boerikina uit Rusland. De Nederlanders Nadja Wijenberg en Kristijna Loonen eindigden respectievelijk als achtste en negende en misten ruim de limiet voor de Olympische Spelen.

Meer sportnieuws vind je op sport.fok.nl