Rotterdam krijgt drijvende gevangenis

Binnen nu en enkele weken zal Rotterdam in het bezit zijn van de eerste drijvende gevangenis van Nederland. De gevangenisboot is in de eerste plaats bedoeld voor illegalen en veelplegers. Aanleiding voor de primeur is het grote tekort aan cellen. Zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag in hun krant.

De burgemeester van Rotterdam Opstelten is gestart met onderhandelingen over een drijvend cellencomplex. Deze worden naar verwachting over enkele weken afgerond, waarna de scoop een feit is. Niet alleen illegalen en veelplegers zullen worden huisgehouden in het complex, ook andere criminelen kunnen straks op een lang tijdig boottochtje rekenen.

Opstelten maakte het idee bekend na een werkbezoek van minister Johan Remkes. De minister liet weten erg tevreden te zijn over de verrichtingen van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, sinds de gemaakte prestatieafspraken vorig jaar. Minder positief was hij over het cellentekort. Er zal dan ook worden gepleit bij minister Donner van Justitie voor een uitbreiding van het aantal gewone cellen in Rotterdam.