FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 februari 2004

Welkom op de Voetbalmanager!

Welkom op de vernieuwde FOK!Voetbalmanager en de nieuwe sportwebsite. Na maanden werk is ie dan eindelijk klaar om te worden gelanceerd. Je vindt er alle vertrouwde informatie weer op terug.

De nieuwe structuur van de managers zal het onderhoud ervan vergemakkelijken opdat problemen tot het verleden behoren. Het spelletje is onveranderd. We hopen dat de strijd onverminderd voortgaat.

Veel plezier!

In jaar 4782 moet kalenderdag geschrapt worden

God_de_Vader had ons via de de nieuws-submit te melden:

Wie denkt het eeuwige leven te hebben kan alvast beter zijn agenda even trekken, want in het jaar 4782 moet wereldwijd een kalenderdag geschrapt worden. De reden hiervoor is een tijdsverschil tussen onze Gregoriaanse kalender en het astronomische tropische jaar. Dat zegt de Duitse wetenschapper Ronald Redmer.

Een tropisch jaar duurt namelijk 365,2422 dagen. In 1582, het jaar van de invoering van de Gregoriaanse kalender, ter vervanging van de Juliaanse kalender, moest er een aanpassing worden gedaan in de jaartelling. Door die aanpassing duurt een jaar in de Gregoriaanse kalender 365,2425 dagen. Dat is echter nog altijd 27 seconden langer dan het tropische jaar. Dat maakt per 3.200 jaar verschil van één dag. Deze dag zal dan uiteindelijk in het jaar 4782 ingehaald moeten worden door een extra dag weg te laten. Dit jaar, 2004, is trouwens een schrikkeljaar. Aanstaande zondag is het niet de 1ste maart, maar de 29ste februari.

Welkom op de F1manager!

Welkom op de vernieuwde FOK!F1manager en de nieuwe sportwebsite. Na maanden werk is het dan eindelijk klaar om te worden gelanceerd. Ook dit jaar kun je weer je eigen f1team beheren, en ook dit keer hebben we weer twee mooie prijzen.

De hoofdprijs is meteen een klapper: de winnaar van deze manager wint een reis naar de Grand Prix van Barcelona ter waarde van ruim 1.000 euro, aangeboden door GPTours. De nummer twee wint een gadgetpakket van Fangadgets.com.

Wij hopen dat jullie het naar je zin zullen hebben en dat we het aantal deelnemers van vorig jaar zeker zullen evenaren. Veel plezier!

Vergeet ook de nieuwe Quiz niet!

De problemen met het ingelogd zijn zouden nu opgelost moeten zijn. Eventueel moet je even je cookies verwijderen.

NASA dichtbij oplossen van Mars-mysteries

NASA-wetenschappers zeggen dat ze over enkele dagen een conclusie kunnen trekken over de vraag of Mars in het verleden wel of geen grote hoeveelheden water had. Ze gebruiken hiervoor gegevens van de Marsrover Opportunity.

De Opportunity is vijf weken geleden in een twintig meter grote krater geland in het Meridiani Planum. Het gebied werd gekozen door de aanwezigheid van hematiet, een mineraal dat voornamelijk gevormd wordt door wateractiviteit. Ook zeggen sommige wetenschappers dat het gebied tekenen vertoont dat er ooit een oceaan gelegen heeft.

De robot heeft microscoopfoto's gemaakt, spectroscopische analyse en delen van een rots afgeschuurd om een stofvrije analyse van een rots te kunnen maken. Het apparaat heeft al een aantal bijzondere dingen ontdekt. Met kleurenfoto's genomen door veertien verschillende filters werden er tekenen waargenomen van buigingen en krommingen in de lagen, dat er op kan wijzen dat het geformeerd is door water. Andere close-upbeelden tonen intrigerende vormen, waaronder bolletjes, haarachtige draden en een vorm die op macaroni lijkt.

Uiteindelijke conclusies zijn nog maar enkele dagen van ons verwijderd. Die komen wanneer het voertuig nog meer onderzoeken heeft uitgevoerd.


Vreemde vormen waaronder een soort haar (Foto: NASA/JPL)

Diba verlengt contract bij NAC

DarkShine wist ons vandaag het volgende te melden:
Anouar Diba heeft zijn contract bij NAC Breda tot de zomer van 2008 verlengd.

De 21-jarige vleugelaanvaller had nog een contract tot de zomer van 2005 bij NAC, maar dit contract is opengebroken en verlengd na zijn stormachtige ontwikkeling in de afgelopen maanden. Diba kwam eerder uit voor PSV, FC Utrecht en bij de amateurs van Elinkwijk. In de zomer van 2000 kwam hij over naar NAC. Volgende week zal Diba officieel zijn nieuwe contract ondertekenen.

Wielrennen: Cipollini welkom in Tour de France

Wielrenner Mario Cipollini zal dit jaar in de Tour de France meedoen. Domina Vacanze, de ploeg waar de sprinter voor rijdt, ontving vrijdag een wildcard voor de Ronde van Frankrijk. Domina Vacanze is een van de zeven ploegen die van Tourbaas Jean-Marie Leblanc een wildcard kregen. Eerder werd al bekend welke ploegen er op basis van hun prestaties mee mogen doen aan de Tour de France.

De volgende ploegen kregen een wildcard toegewezen: AG2R, Brioches la Boulangère, Crédit Agricole, RAGT Semences (alle Frankrijk), Domina Vacanze (Italië), Lotto-Domo (België) en Phonak (Zwitserland). Met deze zeven ploegen komt het totaal aantal deelnemende formaties op 21. De Tourdirectie houdt de mogelijkheid open daar een 22e team aan toe te voegen.

Alex bij PSV voor medische keuring

Het contracteren van Alex Rodrigo Dias da Costa lijkt erg dichtbij te zijn voor PSV.

De 21-jarige Braziliaanse verdediger van Santos is in Nederland om een medische keuring te ondergaan. PSV heeft haast met de transfer, omdat er meer clubs, waaronder Feyenoord, in de speler geïnteresseerd zijn. Alex speelde al 33 competitiewedstrijden voor Santos, is tevens jeugdinternational en speelde in de Olympische ploeg.

PSV-scout Piet de Visser vertelde over Alex: "Hij is een heel grote en sterke stopper. Alex heeft een goede koptechniek en een harde trap. Als hij mee opkomt, stoomt er echt een bonk mee naar voren. Bij Santos speelt hij meestal links in het centrum, maar hij is rechtsbenig."

Jordan kijkt verheugd vooruit

Bij Jordan kijken ze uit naar de eerste race in Melbourne en de rest van het seizoen.

Eddie Jordan is ervan overtuigd dat Jordan zich dit seizoen verder na boven kan vechten: "Verleden jaar wisten we een race te winnen en overtroffen daarmee de verwachtingen van iedereen, dus alles is mogelijk. Wat ik wel weet is dat we dit jaar heel hard hebben gewerkt deze winter en we de focus hebben. We hebben jonge rijders en we zijn van plan op de grid op te klimmen beetje bij beetje tot we op een dag in de positie zijn waar we weer races kunnen winnen. Ik wil mijn staf danken voor hun harde werk en ik hoop zo erg dat ons werk wordt beloond op de baan."

Nick Heidfeld steunt zijn baas daarin: "Onze eerste tests met de EJ14 zijn veelbelovend geweest, want het is een betrouwbare auto. Ik denk dat we met een betje geluk we de auto kunnen blijven verbeteren dit jaar. Het wordt zeker een uitdaging en we zullen de grote stap niet in één keer kunnen zetten. Maar we hebben een goede basis en stap voor stap zullen we verbeteren, punten gaan scoren en de concurrentie achter ons laten."

Giorgio Pantani kijkt uit naar zijn eerste Formule 1-race: "Ik ben zo blij nog maar dagen van mijn eerste Grand Prix af te staan. Het zal best opwindend voor me zijn en ik kan niet wachten totdat ik het circuit op kan. Ik heb maar beperkt kunnen testen, omdat ik pas laat bij het team kwam. Ik zal alles geven om het team goede resultaten te laten behalen."

Rijders willen scherpe blauwevlagregel

De Formule 1-coureurs hebben bij de FIA aangedrongen op meer duidelijkheid omtrent de blauwe vlaggen.

De Grand Prix Drivers' Association verzocht de FIA vooral strenger op te treden bij het negeren van een blauwe vlag. Met een blauwe vlag wordt een langzamere deelnemer duidelijk gemaakt dat een snellere rijder voorbij moet worden gelaten. Namens de coureurs sprak Michael Schumacher met race-director Charlie Whiting.

Mark Webber vertelde hierover: "We willen een eenduidige houding, zodat iedereen de regels weet voordat de race in Melbourne van start gaat. Ik weet dat Michael gesproken heeft met Charlie en ik denk dat dit meer een zaak van meer discipline tonen van de rijders zelf is. Hoewel achterblijvers deel uit maken van een Grand Prix, moeten we ervoor zorgen dat de leiders gelijk behandeld worden door de achterblijvers."

Ook David Coulthard wil dat rijders zich bewuster worden van het de gevolgen van het ophouden van rijders die ze op een ronde willen zetten: "Tegenwoordig worden races beslist tijdens pitstops en kan een seconde verlies tijdens het inhalen van langzamere deelnemers je duur komen te staan. Je verliest een seconde in verkeer en je race is verkeken." Met name de verminderde downforce achter een andere auto zorgt voor langzamere rondetijden.

Inbrekers wisselen geld

DarkShine had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:
Een bewoonster van een woning aan de Acacialaan in Sassenheim moet wel erg raar hebben opgekeken van de gevolgen van een inbraak in haar woning, afgelopen dinsdag. Nadat zij een lang weekend weg was geweest vond zij op de plek waar zij enkele honderden euro's had achtergelaten enkele honderden guldens.

De inbrekers, die door het forceren van de voordeur binnen waren gekomen, hadden op exact dezelfde plek de oude biljetten achtergelaten. De politie heeft geen enkel idee waarom de inbrekers het oude geld hebben achtergelaten. Ook onbekend is of het bedrag in guldens dezelfde waarde als de verdwenen euro's vertegenwoordigt. Het slachtoffer kan, net als alle Nederlanders, oude bankbiljetten tot 2032 inwisselen bij de Nederlandsche Bank.

Schumacher blij met Bridgestone

Michael Schumacher is erg blij met de vooruitgang die Bridgestone heeft geboekt.

Schumacher weet dat zijn kansen om wereldkampioen te worden ook deels afhankelijk zijn van Bridgestone. Waar dit jaar de strijd tussen Michelin en Bridgestone weer spannend lijkt te worden, heeft Michael Schumacher geloof in Bridgestone.

Schumacher vertelde: "Ik denk dat banden erg belangrijk zullen zijn dit jaar, zoals ze dat ook vorig seizoen waren. Ik kan niet voorspellen welke bandenfabrikant het beste zal presteren. Hoe zou ik dat kunnen weten? Het wereldkampioenschap gaat over alle 18 races."

"Ik heb behoorlijk wat bandentests gedaan in januari en ik kan alleen mijn commentaar geven aan de experts. Het zijn de mensen van Bridgestone die mijn commentaar kunnen omzetten in verbeterde banden. Zo heeft het dit jaar goed gewerkt."

Twintig jaar cel voor Puttense 'kuilmoord'

Calvobbes heeft voor ons het volgende stuk herschreven en in de nieuwssubmit gegooid:

De rechter vond het een meedogenloos beraamde moord, en beraamd was die zeker. De dader had ruim de tijd genomen om in een bos een groot gat te graven waar hij zijn slachtoffer na de moord kon dumpen.

Dat gat was op 2 april ontdekt door boswachters die de politie inschakelden. Die hielden het mogelijke graf een paar dagen, onder andere met camera’s, in de gaten maar dat leverde niets op. Na een paar dagen werd de bewaking opgeheven.

Toen de politie ruim een maand later het gat wilde dichten was het al volgestort met zand en het stoffelijk overschot van de 36-jarige vrouw. De echtgenoot van de vrouw had die dag ook zijn vrouw als vermist opgegeven.

Bij onderzoek naar de verdwijning en moord op de vrouw vond de politie veel sporen die in de richting van Van O. wezen. Naast getuigenverklaringen waaruit zou blijken dat Van O. op zoek was geweest naar een bedwelmende stof, werden er op het werk van de verdachte bebloede kleding en beddengoed gevonden met DNA van het slachtoffer.

Van O. heeft telkens ontkend dat hij zijn ex-vrouw heeft omgebracht. Het stel lag al een tijd in scheiding. Hun drie kinderen waren voorlopig aan de vrouw toegewezen. De scheiding zou een motief voor de moord geweest kunnen zijn.

Vandaag heeft de rechter Van O. veroordeeld tot 20 jaar celstraf, precies wat het OM had geëist.

Thaise premier wil Engelse voetbalclub kopen

De premier van Thailand Thaksin Shinawatra wil de Engelse voetbalclub Liverpool kopen. Dat heeft de bondscoach van het Thaise voetbalelftal, Thawatchai Sajakul, die tevens lid is van de regeringspartij Thai Rak Thai, deze week gezegd. ''Het is alsof je nieuwe schoenen moet kopen'', legde hij de ambitie van de premier uit.

''Nu moet hij beslissen welk merk het wordt.'' Volgens de bondscoach wil de multimiljonair Shinawatra voor de zomer een club uit de Engelse Premier League kopen. ''Maar het zou net zo goed Arsenal kunnen zijn.'' Leeds United wordt het sowieso niet, ''omdat die club te veel schulden heeft'', aldus de bondscoach.

Vorig jaar zorgde de premier ook al voor opmerkelijk nieuws, toen bekend werd dat hij de Londense club Fulham wilde overnemen. Eigenaar Muhammed Al Fayed meldde toen snel dat de club niet te koop was.

"Zoekgeraakt" dorp hernoemd

De inwoners van een piepklein dorpje in Aberdeenshire, Schotland, waren het zat. In de afgelopen jaren zijn de bewegwijzerings-borden naar het dorp al diverse malen gestolen door souvenirjagers. Het dorp heette "Lost" en zal voortaan "Lost Farm" heten.

Raadslid Bruce Luffman: "Mensen zagen die borden als een rariteit. Ze wilden met een verwarde blik in hun ogen op de foto met zo'n bord, en zo nu en dan werden die borden uit de grond gerukt." In de afgelopen vijf jaar zijn er zeker zeven borden gestolen. De borden kosten 200 pond (300 Euro) per stuk.

Doordat de borden vaak ontbraken, raakten veel bezorgers verdwaald bij de zoektocht naar "Lost". "Erg verwarrend allemaal", volgens Luffman. Hij voegde er nog aan toe dat de naam wel zijn voordelen had gehad. "Het was best goed voor het toerisme dat ik op de Braziliaanse radio en ik denk de Canadese radio te horen ben geweest vorig jaar, toen het bord weer eens gestolen was. Mensen van over de hele wereld namen via het internet contact met me op. Dat zal nu wel minder worden."

Plaatsing nieuwe FOK! servers

Kees en Daniël zijn momenteel onderweg naar Trueserver om onze nieuwe databaseserver te plaatsen. De werkzaamheden zullen - als het goed is - live te volgen zijn via de livecam van TrueServer.

Na plaatsing zullen we bekijken op welke manier we de huidige databaseserver gaan inzetten. Waarschijnlijk zullen we hier een webserver van maken die de frontpage zal gaan draaien.

De huidige configuratie is:

Aphrodite (Dual Opteron 240, 1Gb ram) -> forum.fok.nl
Athena (Athlon XP2100+, 1Gb ram) -> frontpage, images, managers, weblog, homedirs
Alicia (Dual Athlon MP1900+, 3Gb ram) -> database

Als alles klaar is zullen een aantal servers een nieuwe naam en andere functie krijgen. Het geheel zou er dan als volgt uit moeten komen te zien (als de plannen niet veranderen):

Aphrodite (Dual Opteron 240, 1Gb ram) -> forum.fok.nl
Athena (was Alicia - dual Athlon MP1900+, 3Gb) -> frontpage
Eponine (was athena - athlon xp2100+, 1Gb) -> images, weblog, managers, homedirs
Alicia (nieuw - dual opteron 242, 4Gb) -> database

Maar voorlopig moet de nieuwe Alicia eerst nog geplaatst worden. First things first.

Alles wat je altijd al wilde weten over...

wc papier kun je vinden op de site van de geschiedenis van het wc papier.
Zo staat er o.a te lezen dat de gemiddelde wc rol maar liefst 5 dagen! meegaat bij een gezin
Je weet dan meteen hoe men aan statistieken komt als "8% heeft wel eens met een hand geveegd "
Overigens
in Vlaanderen was het tot aan de Eerste Wereldoorlog de gewoonte om zich met een vinger te reinigen

t/m 31 maart kun je nog naar het Pieter Vermeulen museum in IJmuiden alwaar de tentoonstelling Poepgoed!" te bezichtigen is .

'Feyenoordzanger' Cock v/d Palm overleden

Gisteravond is in zijn woonplaats de Rotterdamse volkszanger Cock van der Palm op 68-jarige leeftijd overleden. De zanger overleed thuis na een kort ziekbed van drie weken; hij leed aan een zeer agressieve vorm van kanker.

Van der Palm, een geboren en getogen Rotterdammer, startte zijn muzikale carrière bij swingsextet The Millers. Begin jaren 70 legde hij zich toe op het Nederlandstalige levenslied, hetgeen onder meer leidde tot een aantal Top 40 hits, waarvan 'Mira' in 1971 de grootste was. Landelijk had hij na de jaren zeventig lange tijd geen succes meer, maar in Rotterdam en omgeving bleef hij actief in de amusementswereld en was ook geruime tijd eigenaar van café Bruintje Beer aan de Noordsingel.

In de jaren 90 haalde Van der Palm ineens weer de hitparade toen hij zanger werd van Feyenoord liedjes. Zijn 'Feyenoord Feyenoord, wat gaan we doen vandaag' haalde in 1992 nog de 19e plaats. Hierna nam hij nog enkele Feyenoord-singles op die ook een succes werden. Vooral zijn 'Kom van dat gras af' uit 1996 viel op, waarin de toen net gebouwde Ajax arena met slechte grasmat op de hak werd genomen.

Van der Palm wordt komende dinsdag gecremeerd. Hij laat een vrouw, vier dochters en drie kleinkinderen na.

21.000 testkilometers Renault

Sinds 25 november van het afgelopen jaar heeft Renault al 21.318 testkilometers gereden.

Op in totaal vijf circuits werd er door Renault getest. Sinds eind november is Renault bezig geweest nieuwe onderdelen, banden en de nieuwe auto te testen. Het grootste aantal testkilometers werd gereden door Franck Montagny die bijna 10.000 kilometers reed.

Het meeste aantal kilomters is gereden in de R23 van vorig jaar. Daarin werden 14.617 kilometers gereden, terwijl er in de R24 slechts 6.701 kilometers werden gereden. De drie Spaanse circuits, Jerez, Barcelona en Valencia kregen de meeste rondjes van Renault. Op die circuits werd ruim 18.000 kilometer getest.

De cijfers, die Renault zelf kenbaar maakte, geven aan hoeveel er getest wordt door de grote teams. Of zoveel testen zinvol is, zal dit seizoen moeten uitwijzen.

Vechtende leerlingen niet meer welkom

De scholengemeenschap Erasmus in Almelo, waar afgelopen woensdag een aantal leerlingen met elkaar op de vuist gingen, wil zes leerlingen van school sturen. Het zestal wordt beschouwd als de aanstichters van de massale vechtpartij.

De vechtpartij volgde na een ruzie tussen twee groepen allochtone leerlingen; tientallen scholieren vlogen elkaar daarbij in de haren. Aanleiding zouden spanningen zijn tussen leerlingen van Turkse en Armeense komaf.

De politie heeft na de kloppartij vijf vechtjassen aangehouden. Zij zitten allen nog in hechtenis.

Veel verkeershinder door sneeuw in België

In België ondervindt het verkeer veel last van sneeuwval. Door het dikke pak sneeuw dat in de nacht van donderdag op vrijdag viel, werd het Belgische verkeer verlamd. Er staan op de snelwegen lange files en in de provincie Namen zijn ze zelfs ondergesneeuwd. In totaal stond meer dan 1100 kilometer file, wat een nieuw Belgisch record betekent.


Een Belgische snelweg eerder vandaag

Ook in de grote steden van België kwam het verkeer moeizaam op gang. In Brussel waren veel verkeerstunnels afgesloten nadat vrachtwagens door de gladde helling niet meer omhoog konden komen.

Sneeuwval ontmaskert hennepkwekers

Sneeuwval zal een aantal hennepkwekers in Etten-Leur binnenkort noodlottig worden. De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een kijkje genomen bij acht adressen waar men hennepkweek vermoedde. Daarbij keek men naar de daken van de panden: de hitte van de kwekerijen doet de sneeuw op de daken namelijk smelten.

Bij zes huizen bleek inderdaad geen sneeuw op het dak te liggen. Deze adressen zullen binnenkort door de politie bezocht worden.

Doodstraf voor Japanse sekteleider

De leider van de Aum Shinrikyo-sekte (Hoogste Waarheid) is vrijdag voor een rechtbank in Tokio ter dood veroordeeld. Na een acht jaar durend proces is de man schuldig bevonden aan alle dertien criminele daden waarvoor hij was aangeklaagd.

De bekendste zaak is de aanval met sarin op de metro van Tokio in maart 1995. Bij deze terroristische aanslag kwamen twaalf mensen om het leven. Japanse reizigers die zich tijdens het spitsuur in de metro bevonden werden ziek, velen van hen hebben nog steeds last van hoofdpijn, ademhalingsproblemen en duizeligheid. Een jaar eerder had de sekteleider het gas al ingezet bij een aanslag in Centraal-Japan waarbij zeven mensen om het leven kwamen.

Eerder had de rechtbank elf andere sekteleden al tot de dood veroordeeld. De leden zijn allemaal in hoger beroep gegaan en de zaken lopen nog.

Inloggen en wisselen KIJK HIER

De ervaring leert dat de volgende procedure voor velen de loginproblemen oplost en wisselen mogelijk maakt:

Log in op fok.nl of op het forum en ga dan DIRECT naar http://voetbal.fok.nl/wissel.fok.

Kopieer dus even deze link, http://voetbal.fok.nl/wissel.fok en plak die in je browser als je jezelf hebt ingelogd.

Blijven er problemen, rapporteer dan zo volledig mogelijk in Feedback. Vermeld in zo'n geval duidelijk je username, aangezien je niet bent ingelogd kunnen we dan niet vanzelf zien wie je bent.

Amerikaanse overlijdt na zien kruisiging Jezus

Een Amerikaanse vrouw is woensdag onwel geworden toen ze in in een bioscoop keek The Passion of Jesus Christ. Deze film, geregisseerd door Mel Gibson, ging woensdag in première en beschrijft de laatste uren van het leven van Jezus Christus. Tijdens de bloederige kruisigingsscène aan het eind van de film werd de 57-jarige vrouw niet goed. Korte tijd later overleed ze in het ziekenhuis.


Scene uit de film 'The Passion of Jesus Christ'

Woensdag ging The Passion of Jesus Christ in première. Ondanks het feit dat de film veel geweld bevat, over een religieus thema gaat en er Aramees en Latijn wordt gesproken, was de film na één dag al een succes. De film, die in drieduizend Amerikaanse bioscopen draait, bracht woensdag tussen de vijftien en twintig miljoen dollar op.

Vanuit de samenleving is er veel kritiek op de film. Joodse belangenorganisaties vinden dat de katholieke Gibson de joden in zijn film afschildert als de schuldigen aan de dood van Jezus. Dit zou tot nieuw antisemitisme kunnen leiden. Daarom riep opperrabbijn van Israël, Yona Metzger de paus ook op om publiekelijk te benadrukken dat het joodse volk niet schuldig is aan Jezus' kruisdood.

Naast Joodse organisaties waren er ook een handjevol zwarte activisten van de New Black Panther Party die voor een New Yorkse bioscoop protesteerden tegen de film. Hun voornaamste bezwaar is dat Jezus als een blanke wordt afgebeeld terwijl er in de bijbel staat dat Jezus kroeshaar en een bruine huid had.

Aankondiging downtime 27/2

Vrijdagavond 27 februari zal de voetbalmanager voor een korte tijd niet te bereiken zijn.

In deze tijd brengen we de nieuwe F1manager online, tegelijkertijd krijgt de voetbalmanager een nieuwe layout. Daarbij draaien nu in het vervolg alle managers op één systeem, waardoor wij er naar verwachting veel minder onderhoud aan hebben. En die extra tijd willen wij gebruiken om nieuwe, maar vooral ook betere managers te presenteren.

Om alles goed werkzaam te krijgen zal de website na 20.00 uur niet meer te bereiken zijn. Om die tijd loopt de wisselperiode voor de komende ronde af en worden de userteams vastgesteld. We hopen dan, binnen niet al te lange tijd, de vernieuwde voetbalmanager en de nieuwe F1manager aan je te kunnen tonen.

Mensen die voor die tijd problemen hebben met het wisselen van spelers kunnen het eens via deze link proberen. Vereiste is wel dat je ingelogd moet zijn op het forum of de frontpage.

De redactie.

Brandkranen tekort in Duiven

Het zal je maar gebeuren, je huis brandt af en de brandweer staat voor de deur maar kan niks doen want er is geen bluswater. Klinkt vreemd, maar in Duiven is deze situatie niet ondenkbaar. Daar heeft de plaatselijke brandweer een groot tekort aan brandkranen gesignaleerd toen ze gingen kijken hoeveel brandkranen er eigenlijk waren.

Door het tekort aan watervoorzieningen is er een onaanvaardbare grote kans op branden die niet bedwongen kunnen worden. Het gebrek aan bluswater bestaat in de hele gemeente, zowel in de bewoonde gebieden als op de industrieterreinen. In een paar gevallen was er in de hele omgeving geen brandkraan te vinden.

Het Duivense college van B en W vind dat er zo snel mogelijk brandkranen moeten komen. Zij stelt dan ook 160.000 euro beschikbaar voor 65 nieuwe brandkranen.

Ajax wil Kompany

Verdediger Vincent Kompany van Anderlecht staat bij Ajax hoog op het lijstje van gewilde spelers.

Ajax volgt de 17-jarige centrale verdeiger al een tijdje en zou nu contact hebben gezocht met de manager van Kompany. Kompany wordt gezien als het grootste talent van België en kwam vorige week al uit voor het Belgische nationale elftal.

Naast Ajax wil echter ook een grote groep internationale topclubs de verdediger contracteren. Chelsea, AC Milan, Juventus, Bayern München en Manchester United zouden interesse hebben getoond. Anderlecht wil de verdediger niet laten gaan en ook de manager heeft gezegd liever te hebben dat het talent minstens nog een jaar bij Anderlecht blijft.

Batistuta wil naar Spelen

Gabriel Batistuta wil met Argentinië naar de Olympische Spelen.

De 35-jarige aanvaller zette na het WK van 2002 een punt achter zijn interlandloopbaan. Nu hoopt hij door de trainer van het Argentijnse Olympische elftal te worden gevraagd om mee te gaan naar Athene. Als dispensatiespeler zou Batistuta voor Argentinië uit kunnen komen. Zijn opens sollicitatie verwoordde hij als volgt: "Het zou een droom voor me zijn om op de Spelen uit te kunnen komen."

ADO Den Haag legt Polak vast

Twente-middenvelder Sjaak Polak (28) speelt met ingang van komend seizoen voor ADO Den Haag. Hij wordt transfervrij overgenomen.

Polak is geboren Hagenaar en zal nu voor drie jaar wederom in de residentie verblijven met nog een optie voor een extra jaar. Bij FC Twente speelde Polak dit seizoen als linkermiddenvelder.

Polak vindt de overgang naar 'ADO' geen stap terug. "Op het moment dat je als Hagenees wordt gevraagd om bij ADO te gaan voetballen dan is de keuze niet zo heel erg moeilijk. Ik ben woensdag bij de wedstrijd tegen Roda JC geweest en was onder de indruk van de ambiance. Op het veld werd negentig minuten lang strijd geleverd en de beleving op de tribunes is fantastisch. Er heerst een Engels sfeertje."

Programma HCE (Week 9)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 9)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC Zwolle Vitesse -
.
za19.30RBC Roosendaal NAC Breda -
za20.00FC Twente AZ -
za20.00NEC sc Heerenveen -
.
zo12.30FC Utrecht Ajax -
zo14.30FC Groningen RKC Waalwijk -
zo14.30Willem IIFeyenoord -
zo14.30PSVRoda JC -
zo14.30FC VolendamADO Den Haag -

Agent aangevallen door drie mannen

In Den Haag is donderdag een agent mishandeld door drie mannen. De agent verdedigde zich daarbij met zijn pepperspray. Na het incident werden twee van de drie verdachten aangehouden, de derde is nog voortvluchtig.

De agent was op surveillance in burger in de Van Speijkstraat, en werd daar plots door het drietal uitgescholden en aangevallen. De reden voor de vechtpartij is onbekend.

Waar de twee verdachten later werden aangehouden werd een hoeveelheid drugs gevonden. De verdachten zijn 21 en 23 jaar oud, en worden vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Inbreker valt in slaap op bank

In de nacht van donderdag op vrijdag is een inbreker in Rotterdam op aparte wijze gesnapt. De inbreker, een 26-jarige Rotterdammer, was een pand aan de Herman Bavinckstraat binnen geslopen om zichzelf te verrijken. Hij was blijkbaar wat moe, want de man was op de bank in slaap gevallen.

Toen de zoon van de inwoners naar de wc ging, trof hij de inbreker aan op de bank. Hij hield de inbreker vast terwijl zijn ouders de politie waarschuwden.

Over de nieuwe manager

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe F1manager. Mede door de problemen met de servers de afgelopen week en de overgang van de frontpage en het forum van FOK! is de door ons gestelde deadline helaas verschoven. Daarbij komt nog eens dat er met de nieuwe F1manager niet alleen maar een F1manager online komt, waardoor de uiteindelijke datum van online gaan uitgesteld naar vrijdagavond, in de loop van de avond. De exacte reden daarvan kun je dan ook zien.

Inmiddels weten we van een aantal mensen dat zij dan op vakantie zijn, en daardoor niet een team kunnen samenstellen. Vooropgesteld: laat dan eerst een kennis of familielid een team samenstellen in jouw aanwezigheid. Als dat niet lukt, dan kunt je een mail sturen naar f1manager@fok.nl, waarin je je probleem weergeeft en aangeeft wanneer je weer de beschikking hebt over internet. Wij sturen je dan een lijst met de waardes van de onderdelen, zodat je zelf een team kunt samenstellen binnen het gestelde budget.

Wij zorgen ervoor dat jouw team wordt meegerekend voor de eerste race. Doe dit wel, want je maakt kans op een superprijs!

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Update 22:37 uur

De manager zal vrijdagavond mogelijk vanaf 18.00 uur niet te bereiken zijn. Na 20.00 uur worden vervolgens ook nog een aantal zaken voor de voetbalmanager omgezet, waarna de race om het beste team kan beginnen!
Vrijdagavond 27 februari zal de F1manager een periode niet te bereiken zijn. In die periode brengen we de laatste zaken op orde voor de vernieuwde FOK! F1manager, de derde al op rij. En niet alleen heeft deze manager een ander gezicht gekregen, ook de voetbalmanager krijgt een frisse layout. Daarbij draaien nu in het vervolg alle managers op één systeem, waardoor wij er naar verwachting veel minder onderhoud aan hebben. En die extra tijd willen wij gebruiken om nieuwe, maar vooral ook betere managers te presenteren.

Om alles goed werkzaam te krijgen is het mogelijk dat de website na 18.00 uur niet meer te bereiken is, de exacte tijd is nog niet bekend. Na 20.00 uur wordt ook de voetbalmanager in orde gebracht, waarna jullie eindelijk weer kunnen inschrijven voor dit seizoen Formule 1!

De redactie.

Vriendelijke groet,
De managercrew

Webber wil bij Jaguar blijven

Mark Webber heeft zijn inzet voor Jaguar nogmaals benadrukt.

Reagerend op geruchten dat hij één van de kandidaten is om Juan Pablo Montoya bij Williams, vertelde Mark Webber dat hij zich eerst verder wil inzetten om Jaguar verder naar de top te helpen. Webber heeft nog een contract tot het einde van het seizoen van 2005. Daarnaast is hij Jaguar erg dankbaar dat ze hem na een jaar Minardi de kans gaven. Daarom ziet hij zich volgend seizoen nog niet in de Williams rijden. Hij geeft Button de beste kansen, al heeft die de geruchten ook al ontkend.

Manchester City zoekt Rus

Manchester City zal er dit weekend alles aan doen om een paar mogelijke Russische investeerders te bekoren.

Voor de wedstrijd tegen Chelsea dit weekend heeft de club een aantal potentiële investeerders van Torpedo Metallurg uitgenodigd. Ze zijn niet op zoek naar iemand als Abramovich, die meteen de hele club overneemt, maar naar mensen die slechts willen investeren. Met de overname van Chelsea door Abramovich is de Engelse Premiership ook in Rusland in de publiciteit komen te staan. Manchester City hoopt daarvan te kunnen profiteren.

Een woordvoerder van de club gaf de doelen aan: "We hebben geen haast om een beslissing te nemen over investeringen. Dit is een tweezijdige aanpak, waarbij we de naam van Manchester City wereldwijd bekender willen maken en waarbij, als de juiste mensen toehappen, we meer investeringen krijgen."

Huiszoeking bij clubhuis Hells Angels Amsterdam

Vanmorgen vroeg heeft de nationale recherche een inval gedaan in het Amsterdamse clubhuis van de Hells Angels. Dat gebeurde in opdracht van het landelijk parket, aldus een woordvoerder daarvan. Hij wilde niet zeggen of de inval verband houdt met de moord op drie Hells Angels, die twee weken geleden in de Geleenbeek bij Echt werden gevonden.

De officiële reden van de inval is volgens het OM "verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie (WWM)". Naast het clubhuis werden ook nog twee woningen van Hells Angels leden doorzocht. Daarbij werd een zogenaamde schiettelefoon gevonden, een GSM met een schietmechanisme erin. Daarvoor is een 38-jarige man aangehouden. Hij zal vandaag nog aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Rotterdam krijgt drijvende gevangenis

Binnen nu en enkele weken zal Rotterdam in het bezit zijn van de eerste drijvende gevangenis van Nederland. De gevangenisboot is in de eerste plaats bedoeld voor illegalen en veelplegers. Aanleiding voor de primeur is het grote tekort aan cellen. Zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag in hun krant.

De burgemeester van Rotterdam Opstelten is gestart met onderhandelingen over een drijvend cellencomplex. Deze worden naar verwachting over enkele weken afgerond, waarna de scoop een feit is. Niet alleen illegalen en veelplegers zullen worden huisgehouden in het complex, ook andere criminelen kunnen straks op een lang tijdig boottochtje rekenen.

Opstelten maakte het idee bekend na een werkbezoek van minister Johan Remkes. De minister liet weten erg tevreden te zijn over de verrichtingen van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, sinds de gemaakte prestatieafspraken vorig jaar. Minder positief was hij over het cellentekort. Er zal dan ook worden gepleit bij minister Donner van Justitie voor een uitbreiding van het aantal gewone cellen in Rotterdam.

Tyson ontsnapt aan gevangenisstraf

Mike Tyson, voormalig wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten, is op het nippertje ontsnapt aan een gevangenisstraf. De oud kampioen bleef uit de gevangenis door op het laatste moment te bekennen in een zaak van handtastelijkheden en het verstoren van de openbare orde.

In juni vorig jaar werd de 37-jarige Tyson aangehouden na een gevecht met twee mannen in een hotel in Brooklyn. Er hing hem een celstraf van maximaal één jaar boven het hoofd. Een straf die nu vervalt, hoewel de oud bokser nu 100 uur zijn armen uit zijn mouwen moet steken voor het verrichten van gemeenschapswerk.

Mike Tyson zat al drie jaar in de cel na de verkrachting van Desiree Washington in 1992, op een hotelkamer in Indianapolis. Een aantal jaren daarna, in ’99, zat Tyson wederom een korte tijd achter de tralies na een gevecht met twee autobestuurders.

In februari van vorig jaar stond Tyson voor het laatst in de ring. Hij sloeg toen zijn landgenoot Clifford Etienne na 49 seconden tegen de vlakte.

Weinig problemen op wegen door sneeuwval

Van de ravage die de sneeuwval de afgelopen dagen heeft aangericht is vandaag weinig meer te merken. Op de snelwegen zijn vanmorgen rond het spitsuur geen onoverkomelijke problemen voorgekomen, zo meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten.

De Verkeers informatiedienst weet ons te melden dat er om kwart voor acht dertien files stonden in Nederland, met een totale lengte van 55 kilometer. Een dag hiervoor stonden er nog auto’s achter elkaar over een lengte van 760 kilometer, verdeeld over 63 files.

De sneeuwbuien die waren voorspeld blijven uit. "Als het zo blijft, kan iedereen met een gerust hart op vakantie", aldus de woordvoerder van het KLPD.

Lancering Rosetta opnieuw opgeschort

De Europese kometenjager Rosetta is voor de tweede op een volgende dag aan de grond blijven staan. Werd de lancering gisteren al uitgesteld wegens de slechte weersomstandigheden, is de sonde nu blijven staan door technische redenen.

De lancering werd dit keer uitgesteld door de vondst van een los stuk isolatiemateriaal in de belangrijkste brandstoftank van de ruimtesonde. Zo meldde een woordvoerder van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA vandaag.

Afgelopen donderdag mislukte de lancering ook al. Toen was het te wijten aan weergoden. De ESA heeft een zogeheten 'launchwindow' van drie weken, een periode waarbinnen Rosetta het heelal in kan worden gestuurd. De ESA liet dan ook weten zich geen zorgen te maken over de opdracht.

Het onbemande ruimtevaartuig moet over een kleine tien jaar aankomen op de komeet 67P/Choerjoemov-Gerasimenko (CG), waar de lander zich met harpoenen vast schiet op de kern. De bedoeling is om meer te weten te komen over kometen en het ontstaan van het heelal. De missie is voor de Europese ruimtevaartorganisatie van groot belang. "Rosetta is een van de meest aansprekende missies die tot nu toe ondernomen zin", aldus wetenschapsdirecteur David Southwood.

Beach Boys-classic 'Smile' voor 't eerst live

Wat "Duke Nukem Forever" is voor gamers, is "Smile" voor muziekliefhebbers; een muziekalbum dat legendarisch is geworden, juist omdat 't nooit is verschenen.

Beach Boys - SmileEén van de nog levende Beach Boys, voormalig frontman Brian Wilson, heeft nu op 61-jarige leeftijd de fans alsnog kennis doen maken met het album, door afgelopen weekeinde het complete album live te spelen tijdens een concert in de London Royal Festival Hall. Het concert was overigens een eerste in een serie van meerdere die nog gaan volgen. Hoewel de uitvoering grotendeels akoestisch was, en Wilson niet overal meer de vroegere kracht in z'n stem leek te hebben en af en toe zelfs de songteksten leek te zijn vergeten, getuigden de vele bezoekers van het uitverkochte concert "tot tranen te zijn geroerd".

Het album "Smile" werd in 1967 opgenomen door de Beach Boys als opvolger van het al even legendarische "Pet Sounds", en al tijdens de opnames leek dit album de Beach Boys in een klap naast -of boven- hun tijdgenoten the Beatles moeten plaatsen, maar 't werd nooit door de platenmaatschappij uitgebracht. Enkele songs drongen later wel door tot het publiek via release op andere albums of illegale bootlegs, maar tot een officiële release kwam het, tot grote spijt van de vele fans, nooit.

Wielrennen: Rabobank enige Nederlandse ploeg in Tour

In de Tour de France is de Rabobankploeg dit jaar de enige Nederlandse wielerploeg. De andere Nederlandse ploeg, Bankgiroloterij, behoort namelijk niet tot de kandidaten voor de acht wildcards die de tourdirectie vrijdag uitdeelt.

Omdat de Rabobank tot de beste veertien wielerploegen van de wereld hoort, krijgen ze vanzelf toegang tot de ronde van Frankrijk. De andere ploegen die mee mogen doen zijn: T-Mobile en Gerolsteiner (Dui), Quick Step (Bel), Baleares, Euskatel en Liberty (Spa), US Postal (VSt), Cofidis, fdjeux.com (Fra), Alessio, Fassa Bortolo en Saeco (Ita), en CSC (Den).

De ploegen die kans maken op één van de acht wildcards zijn: AG2R, La Boulangère, Crédit Agricole, Lotto, Phonak, RAGT, Chocolade Jacques, Lampre, Landbouwkrediet, Milaneza, Relax, Mr. Bookmaker en Kelme.

Chris Tucker getuige voor Michael Jackson

Chris Tucker en zijn vriendin spelen een grote rol in de kindermisbruik zaak tegen Michael Jackson. De twee hebben vaak opgepast voor Gavin (de jongen die centraal staat in de aanklacht tegen Jackson) en zijn broer en zus. Tucker zelf is een goede vriend van Jackson en speelde ook mee in diens clip ‘You rock my world’.

Gavin was regelmatig aanwezig op de set van Rush Hour 2 waarin Jackie Chan en Chris Tucker de hoofdrol speelden. Volgens de regisseur van de film, Brett Ratner, was de jongen erg eigenwijs voor zijn leeftijd: "Gavin zat vaak in de regisseursstoel en wanneer ik hem vroeg op te staan vertelde hij me dat ik op kon rotten. Hij vertelde me af en toe zelfs hoe ik mijn film moest maken! Hij is eigenwijzer dan ik was op die leeftijd. Als iemand hem zou willen betasten zou hij die persoon in zijn gezicht slaan. Hij is bijna een volwassene."

Verder verklaarde hij dat hij verwacht dat de rol van Chris Tucker centraal zal staan in de verdediging van Michael Jackson. De moeder zou haar kinderen hebben aangemoedigd om Tucker ‘daddy’ te noemen. Hetzelfde deed ze ook al bij Jackson. Brett Ratner zegt altijd al zijn verdenkingen over de moeder te hebben gehad: "Ik had altijd al het rare gevoel dat de moeder Jackson zou proberen erin te luizen."

En Brave_Sir_Robin, bedankt voor het herschrijven en in de submit gooien van dit artikel!

Brand in trein op Utrechts station

Donderdagavond, omstreeks 22.10 uur, is er brand uitgebroken in een trein ter hoogte van station Utrecht Lunetten. Het betreft de stoptrein van Tiel naar Utrecht. Men vermoedt dat de brand is aangestoken, omdat getuigen twee personen bij het treinstel hebben zien wegrennen.

De ter plaatse gearriveerde brandweer heeft de trein ontruimd maar kon pas beginnen met blussen toen de spanning van de bovenleiding was gehaald.

Na het blussen van de brand moet blijken of de trein nog kan rijden en of de bovenleiding door het vuur is beschadigd.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.