Twee UEFA Cup-plaatsen in gevaar

Botswana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er staan twee plaatsen in het UEFA Cup-toernooi op het spel door de vroege uitschakeling van de Nederlandse clubs in de Champions League. NEC Nijmegen en NAC Breda overleefden de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi niet. FC Utrecht en Feyenoord strandden beiden in de tweede ronde. Ajax herpakte zich, na het onnodige verlies in de eerste wedstrijd tegen AC Milan, in de daaropvolgende twee wedstrijden goed. Maar de Amsterdamse club verloor de laatste drie wedstrijden en werd volledig uitgeschakeld.

Nu mogen er nog zes Nederlandse clubs naar het Europees voetbal. Dat komt omdat Nederland achtste plaats staat op de lijst van de Europese voetbalbond UEFA. Als Nederland lager komt te staan moeten twee UEFA-cup plaatsen worden opgegeven. Zodoende zal alleen de nummer drie van de Holland Casino Eredivisie nog recht hebben op UEFA Cup-voetbal. De andere plaats wordt ingenomen door de winnaar van de Amstel Cup.

Tsjechië, dat nog vertegenwoordigd is door Sparta Praag en SK Teplice, heeft slechts een kleine achterstand op Nederland. Ook Turkije en Schotland hebben geen onoverkomelijke achterstand. Voor de plaatsen in de Champions League hoeft voorlopig niks gevreesd te worden.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Competitiemanager!
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!