Radio 538 waarschijnlijk in Amerikaanse handen

Hitstation Radio 538 valt zeer waarschijnlijk in Amerikaanse handen. Het investeringsbedrijf Advent International wil het meerderheidsbelang dat voor kort in handen was van het Engelse bedrijf Newscorp van ongeveer 55 procent graag overnemen.

Newscorp, het bedrijf van de Engelse mediatycoon Rupert Murdoch, moest het belang in 538 verkopen in verband met de frequentieveiling in mei. Het bedrijf is ook eigenaar van Sky Radio. Een voorwaarde bij de veiling was dat de bieders geen belangen zouden hebben in elkaars bedrijven.

"Toen Newscorp opstapte, hebben de overige aandeelhouders zich in de schulden gestoken", zegt Radio 538-oprichter Lex Harding, die nu samen met Rob Out en Peter de Jager 98 procent van de aandelen in handen heeft. "We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe aandeelhouder en denken die in Advent te hebben gevonden", aldus Harding, die niet wil zeggen hoe groot het belang wordt van de investeerder.

Er gaan ook geruchten dat Rob Out en Peter de Jager compleet uit Radio 538 willen stappen. "Het enige wat ik daarover kwijt wil, is dat ik niet vertrek", zegt Harding daarover.