"NCRV verloor afgelopen vijf jaar 100.000 leden"

BNN heeft nu 50.000 nieuwe leden. Maar de andere omroepen zouden ook wel een ledenwerfactie kunnen starten. Zo heeft de NCRV in de afgelopen vijf jaar 100.000 gidsleden verloren. Dat zei A. Kaptein, de geschorste marketingmanager van de NCRV vanmiddag tijdens een kort geding tegen de omroep waarzin zij eiste binnen korte tijd terug te keren in haar functie.

Kaptein was geschorst omdat ze half september tijdens een vergadering in aanvaring kwam met Interim-directeur G. van den Boorn. Volgens deze laatste een gevolg van haar te kritische en confronterende manier van communiceren waarvoor hij haar al eerder een schriftelijke berisping had gegeven.

Van den Boorn vertelde ook dat er een e-mail van de BV programmabladen was gekomen met de mededeling dat Kaptein erg kritisch kon zijn. Volgens Kaptein was daar dan ook alle reden toe. "In de afgelopen vijf jaar heeft de NCRV 100.000 gidsleden verloren waardoor op termijn de A-status van de omroep in gevaar komt".

Sinds de invoering van de nieuwe Mediawet uit 1998 maken de publieke omroepen hun ledenaantallen niet meer bekend. In dat jaar had de omroep nog 502.000 leden. De NCRV wenst woensdag niet te reageren op de uitlating van Kaptein.