Zwemmers in problemen bij zwemmen in zee

sopper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen dagen moesten de diverse reddingsbrigades langs de Noordzeekust flink aan de bak, om vele zwemmers in de Noordzee te redden. De problemen werden veroorzaakt door een flinke stroming op zee, in combinatie met het mooiere weer en de toenemende drukte op het strand.

Zondagmiddag tegen half drie moesten er bij Kijkduin twee kinderen uit de golven worden gered. Tegen vier uur raakte een 16-jarige Hagenaar ernstig in moeilijkheden in Scheveningen. Toen de boot van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade bij hem kwam, dreef de jongen al ogenschijnlijk levenloos in het water. Eenmaal op het strand gebracht bleek hij nog wel te ademen. Vrijwel tegelijkertijd redde de politie in de buurt van de Pier vier Russen met een reddingslijn uit de golven. Op dezelfde plek moesten de reddingsbrigade en de politie om half acht 's avonds nog eens twee Poolse toeristen uit zee vissen, omdat zij daar in moeilijkheden waren gekomen.

Gisteren moesten er nog eens drie zwemmers, die bij Scheveningen in zee in moeilijkheden waren geraakt, uit de zee worden gehaald. Zij zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Later moesten de reddingsbrigade en de politie nogmaals twee kinderen en vier volwassenen uit zee redden.