"Direct verband Volkert en GroenLinks"

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoeker Peter Siebelt beschuldigt in een artikel verschenen in de HP/ De tijd, Groen Links van betrokkenheid bij gewelddadige praktijken. 'Tussen de moordenaar van Pim Fortuyn en Groen links is een directe lijn te vinden, de extreem linkse politieke beweging waarvan Volkert deel uitmaakt heeft Groen Links als wettige bovenlaag,' aldus Siebelt.

Van der Graaf heeft profijt gehad van de sabotage van politie- en inlichtingendiensten door Groenlinks en hun netwerk. Voorbeelden hiervan zijn de ontmaskering van vredesactivist en informant van de BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst), De Boer in 1990. Deze gebeurtenis werd aangegrepen om de BVD flink op de korrel te nemen. In hetzelfde jaar zorgde Groen Links ervoor dat een infiltratieactie van de BVD in Van der Graafs netwerk mislukte, door deze in het openbaar aan de kaak te stellen. Hierdoor, stelt Siebel, kon Van der Graaf makkelijk radicaliseren.

De loco burgemeester van Wageningen, Jack Bogers, welke verantwoordelijk was voor het lekken van Van der Graaf zijn naam op 6 mei 2002, was ÚÚn van de verantwoordelijkheden in de jaren negentig. Bogers belde na het horen dat er een medewerker van het VMO (Vereniging Millieu Offensief) werd verdacht, naar een lid daarvan. Deze belde Petra, de vriendin van Volkert. Bij de inval van de politie de volgende dag in huize Van der Graaf waren er bestanden op de computer verwijderd. Ook bij het VMO waren digitale sporen gewist.

'Volkert van der Graaf is een onderdeeltje van een goedgeoliede, invloedrijke beweging,' concludeert onderzoeker Siebelt in HP/De Tijd. 'Een beweging die wel een Volkert mˇÚst baren.'