Euro bereikt hoogste waarde ooit

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De koers van de euro, die al maanden een sterk stijgende lijn kent, heeft gisteren een nieuwe recordhoogte bereikt. Op de beurs in Tokio noteerde de euro gisterenmiddag 1,1914 dollar. Later viel de waarde van de munt weer terug tot onder de 1,19. De oude hoogste waarde dateerde van 4 januari 1999, drie dagen na de officiële introductie, toen de euro 1,1875 dollar moest kosten. Daarna zakte de euro langzaam weg, en schommelde de waarde van de euro lange tijd net onder de 90 dollarcent.

De algemene verwachting is dat de euro nog verder zal stijgen, aangezien de munt voor beleggers veel aantrekkelijker is vanwege de rente. Die ligt in de eurozone momenteel op 2,5 procent, terwijl deze voor de dollar in de VS op het laagste niveau in veertig jaar staat: 1,25 procent.

Ook lijkt het er op dat de VS niet meer ten koste van alles vast wil houden aan een sterke dollar. Snow, Minister van Financiën in de VS, suggereerde eerder al dat een goedkopere dollar goed is voor de export, waarmee de Amerikaanse economie mogelijk uit het slop kan worden gehaald.