Gordon naar finale Songfestival

In de laatste voorronde van het Nationale Songfestival zijn Gordon en Bert Heerink & Manou doorgegaan naar de finale ronde. Veruit de meeste stemmen kreeg de presentator van Noordzee FM, Gordon. Het gezelschap Bert Heerink & Manou, dat een liedje ten gehore bracht van 3FM-diskjockey Eric Dikeb en Ad van Olm, eindigde als tweede.

De act van Heerink, die met de hardrockband Vandenberg in de jaren tachtig al hits scoorde, werd door de vakjury afgebrand, maar het publiek gaf hem bijna een kwart van de stemmen. Gordon mocht rekenen op de steun van ruim eenderde van het publiek.

Gordon en Heerink gaan op 1 maart de eindstrijd aan met de eerdere voorrondewinnaars Mary Amora, Zoom, Esther Hart, Mango Nuts, Ebonique en Arwin Kluft. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Letse hoofdstad Riga.

De voorrondes van het Songfestival op Nederland 2 worden matig bekeken. Niet in de laatste plaats omdat de publieke omroep het nodig achtte het tegenover een programma in hetzelfde genre, het mateloos populaire Idols, te programmeren.