Schutter The Matrixx aangehouden

In Hoofddorp is zaterdagmorgen vroeg een 29-jarige man aangehouden die er van verdacht wordt bij de discotheek The Matrixx in Nijmegen ťťn portier te hebben doodgeschoten en de ander zwaar verwond. Het Nijmeegse rechercheteam beschikte over informatie dat de verdachte rond half twee 's nachts in een horecagelegenheid in Hoofddorp zou zijn. Daar vlakbij troffen politiemensen hem inderdaad aan. De man gaf eerst een valse naam op, maar na overleg tussen de korpsen van Kennemerland en Nijmegen bleek dat hij toch de gezochte persoon moest zijn.

De schutter zou uit de discotheek zijn gezet. Daarop ging hij naar huis, haalde een vuurwapen en schoot dat in de geopende voordeur van The Matrixx leeg. Een 25-jarige Nijmeegse vrouw zit sinds maandag in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Familie en vrienden nemen zaterdagmorgen tijdens een kerkdienst in het Brabantse Heeswijk afscheid van de omgekomen 37-jarige portier Eddie van den Akker. Zaterdagmiddag is er in The Matrixx een herdenking. The Matrixx is zaterdagavond met een aangepast programma geopend. Rond middernacht wordt een minuut stilte gehouden. Duizenden bezoekers van de megadisco hebben de afgelopen week het condoleanceregister op internet getekend voor de portier.